Matico Educo | Adresa: Ruzveltova 4/2, Beograd.| Telefon: 011/4076437

12
May

0

El Mouradi Douz 4*| Tunis

El Mouradi Douz

 

LOKACIJA

Hotel se nalazi na obodu oaze, nadomak peščanih dina i u blizini centra Duza. Idealan je za odmor, opuštanje i organizovano istraživanje Sahare i južnih delova Tunisa. Najbliži aerodrom nalazi se u Tozeru.

 

HOTELSKA PONUDA

Hotel sadrži tursko kupatilo, saunu, teretanu, poslovni centar, suvenirnicu, ambulantu, menjačnicu, sef na recepciji (uz  doplatu). Od ostalih sadržaja gostima su na raspolaganju: 1 restoran,  glavni bar  i bar  kraj  bazena,  mavarski caffe.

Osim teniskog terena, otvorenog i zatvorenog bazena, u blizini hotela ima i druhih rekreativnih sadržaja: jahanje kamila i konja, vožnja quadom ili zmajem.

SMEŠTAJ

Hotel ima 180 soba od kojih 156 dvokrevetnih, 19 manjih apartmana, 4 apartmana i 1 predsednički apartman. Sobe su klimatizovane i imaju kupatilo, fen, telefon, sat tv, mini frižider. Hoteli se koriste za smeštaj gostiju kod dvodnevne ili trodnevne ekskurzije u Sahari.

USLUGA

Polupansion je na bazi švedskog stola.

Tozer (Tozeur)

Tozer se nalazi severno od Šot El Džerida (Chott El Jerid),  najveće oaze (plantaže palmi) u Tunisu. Bio je stanica za odmor karavana na putovanjima kroz Saharu, a  zbog  položaja je imao važnu ulogu u odbrani rimske teritorije  od berberskih plemena. Stanovnici Tozera smatraju se veoma konzervativnim. Arhitekturu Tozera odlikuje upotreba cigle kojom se  oblažu  fasade  kuća. Medina je korišćena za snimanje scena filma Engleski pacijent, a u gradu se nalazi prvi privatni muzej u Tunisu, Dar Čerait, u kojem su predstavljeni lokalni običaji i način života. U samoj oazi nalazi se Muzej urmi i maleni zoološki vrt, a plantaža se obilazi kočijama.

No Comments

Reply

Skip to toolbar