Matico Educo | Adresa: Ruzveltova 4/2, Beograd.| Telefon: 011/4076437

05
Aug

0

Lisabon | Portugalija

5 DANA 4 NOĆENJA – AVIONOM

PAKET ARANŽMAN : PREVOZ + TRANSFER + SMEŠTAJ + RAZGLEDANJE

 

Lisabon je glavni grad Portugalije i najzapadnija metropola u kontinentalnom delu Evrope. Veliki uticaj na sam izgled grada ostavilo je smenjivanje kultura od rimske preko arapske , do španske i francuske. Ono što Lisabon čini popularnom i privlačnom turističkom destinacijom su svakako šarm uskih ulica starog dela grada, tipični portugalski arhitektonski stil, šetalište duž reke Težo, kao i veliki broj kulturno istorijskih spomenika i muzeja. Kada ste u Lisabonu nikako ne smete propustiti da uživate u čuvenom fadu, zasladite se najpoznatijim nacionalnim slatkišem Pasteis de nata kao i da degustirate tradicionalni portugalski liker od višnje ginja.

                                                                                                                                        Program putovanja sa cenovnikom br.1  od 20.11.2018.

1.DAN. putovanja ( 14.02.2019. četvrtak ) BEOGRAD-FRANKFURT-LISABON

Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Frankfurt  je u  06:50 h (let LH 1411  kompanijom Lufthansa), a vreme sletanja na frankfurtski aerodrom je u 09:00h prema objavljenom redu letenja avio kompanije . Let iz Frankfurta  za Lisabon u 13.50h  (let LH1168), a očekivano vreme sletanja na lisabonski aerodrom je u 15.50h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Nakon obavljenih carinskih formalnosti organizovan transfer i panoramsko razgledanje grada. Proći ćemo kroz novi deo grada, četvrt Parque das Nacoes, izgrađenoj povodom svetske izložbe EXPO 1998, pored Okeanarijum-a, jednog od najvećih akvarijuma na svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko  de Gama, najduži most u Evropi. Zatim ćemo videti najstariju lisabonsku četvrt – Alfama, glavne gradske trgove: Rossio i Comercio, potom Avenida da Liberdade, elegantnu i luksuznu aveniju sagrađenu na mestu nekadašnjeg  javnog parka gde su se održavali sajmovi, ustanci, koride i pogubljenja, i kao takva danas predstavlja srce Donjeg grada. Nakon toga ćemo razgledati zapadni deo grada Belem, gde ćemo uživati  u reci Težo i videti manastir Sv. Žeronima, pod čijim svodovima je sahranjen Manuel Prvi i veliki moreplovac Vasko de Gama, kulu Belem, najpoznatiju lisabonsku znamenitost sagrađenu početkom 16. veka,  u čijoj se neposrednoj blizini nalazi i poznati Spomenik Otkrićima…Nakon razgledanja smeštaj u hotel.  NOĆENJE.

2.DAN (15.02.2019. petak) LISABON

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Čari Lisabonašetnja glavnim gradskim trgovima pešice,: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska cetvrt Alfama. Dolazak do centra,  gde počinje izlet, kao  i povratak u hotel (individualno) je  gradskim prevozom i cena karte nije uključena u cenu izleta. U večernjim satima, mogućnost organizovanja fakultativno fado veče, odlazak  na večeru u restoranu i uživanje uz  muziku koja hipnotiše. (Obavezna prijava i uplata  prilikom rezervacije  minimum prijavljenih 15 putnika),  (NAPOMENA – odlazak i povratak  do  restorana je gradskim prevozom i cena karte ne ulazi u cenu izleta). NOĆENJE.

3.DAN ( 16.02.2019. subota)  LISABON – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL – LISABON  

DORUČAK. Slobodan dan u Lisabonu a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet u Sintru, živopisan gradić zapadno od Lisabona koju je obožavao romantični  Lord Bajron, gde se nalazi mnoštvo dvoraca i palata starih po nekoliko stotina godina (obavezna prijava prilikom rezervacije  minimum prijavljenih 15 putnika), i obilazak palate Pena, najstarije palate evropskog romantizma, koja je šest vekova bila omiljeni letnjikovac portugalskih kraljeva zbog svoje lepote.  Nastavak vožnje do najzapadnije tačke kontinentalne Evrope Cabo da Roca odakle se proteže spektakularan pogled na okean. Povratak u Lisabon i vožnja obalom pored Guincho plaže, Boca do Inferno ( „usta pakla“)  kroz poznata mondenska letovališta Cascais i Estoril, koja će Vas oduševiti lepotom otmenih vila i uskim uličicama popločanim uglačanom portugalskom kaldrmom. NOĆENJE.

4.DAN ( 17.02.2019. nedelja )  LISABON – EVORA  – LISABON

Doručak. Slobodan dan u Lisabonu za individualna razgledanja a mi Vam preporučujemo fakultativni, poludnevni izlet u Evoru (obavezna prijava prilikom rezervacije  minimum prijavljenih 15 putnika). Nalazi se u središnjem delu Portugalije i zbog svoje burne prošlosti postala je pravi grad-muzej. Osvajali su je Rimljani i Mauri ali je u svojim osvajanjima nisu rušili, već su u njoj ostavljali svoja bogatstva. Nekada je bila dom portugalskih kraljeva a danas se nalazi pod zaštitom Uneska. Povratak u Lisabon. Noćenje. 

5.DAN (18.02.2019. ponedeljak ) LISABON – FRANKFURT  – BEOGRAD.

DORUČAK.  Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Lisabonu  do sastanka sa vodičem I organizovan transfer do aerodroma. Predviđeno poletanje aviona  (let let LH1169) za Frankfurt  je u 16.55 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije) a očekivano vreme sletanja na frankfurtski  aerodrom je u 21.00 h.  Let iz Frankfurta  za Beograd  u 21.50 h  (let LH1410),  očekivano vreme sletanja na na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 23.35 h  (prema objavljenom redu letenja avio kompanije).    Kraj programa.

 

    CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U

Hotel ALIF CAMPO PEQUENO 3 *
14. februar  SPECIJAL  *379 € 399 € doplata za jednokrevetnu sobu 119
*BROJ SOBA PO SPECIJALNOJ  PONUDI  JE OGRANIČEN!!!

 

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu,

na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: 189 po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.

ARANŽMAN OBUHVATA: Avio-prevoz na relaciji Beograd-Frankfurt-Lisabon -Frankfurt-Beograd redovnom linijom avio kompanije Lufthansa, transfer (autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u isključivo dvokrevetnim sobama , dvokrevetne sobe  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi četiri  noćenja sa doručkom u hotelu 3*  u Lisabonu, obilaske prema programu putovanja, asistenciju lokalnog predstavnika inopartnera  na engleskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), sve avio takse 126,86 € (16.72 € taksa  Bgd aerodroma, 14.84 € taksa aerodroma Lisabon, 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije. Taksa u 45,84   Frankfurtu  i YQ /YR taksa koja trenutno iznosi  44 € – aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama), deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu,  obaveznu  boravisnu taksu 1 € dnevno po osobi za hotele 3* , plaća se na recepciji hotela fakultativne izlete (neophodan minimum od 15 putnika kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i iznosi 119 € . Deca do 2 godine NA UPIT,  imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu. Deca  od 2-12 godina  po ovom programu ne ostvaruju popust.

Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora  (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.

OSIGURANJE: Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu  od 467.25 din  sa osiguranom sumom do 30.000 EUR – Nadstandardni program osiguranja , za državljane Republike Srbije i strane državljane sa prebivalištem u Srbiji (uz obaveznu dostavljenu kopiju prijave poravka u R Srbiji),  bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima TRIGLAV OSIGURANJA (ul. Milutina Milankovica 7a, Novi Beograd ). Obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u Opštim uslovima Triglav osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana. U slučaju zdravstvene intervencije pozvati  broj Centra za pomoc EUROP ASSISTANCE  +381 11 41 44 105, e-mail: operationsr@europ-assistance.hu

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Čari Lisabona 10 €, Cena izleta ne uključuje karte za gradski prevoz, Fado veče – 55 Cena izleta uključuje verčeru , prevoz do restorana je individualni, EVORA – 50 €, Evora obuhvata organizova prevoz i razgledanje grada u pratnji vodiča, Sintra – Cabo Da Roca – Cascais – Estoril – 60 €.  Napomena za Izlet Sintra i  Lisabonska Rivijera, izlet obuhvata prevoz na relaciji hotel – Sintra – Cabo da Roca – Cascais – Estoril – Lisabon i poseban transfer kojim se stiže do Palate na nepristupačnom uzvišenju i ulaznica za Pena palatu u Sintri. NAPOMENA: Prijavljivanje za izlete se vrši prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje u Lisabonu, obuhvata organizovan prevoz i razgledanje u pratnji vodiča. Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je 15 putnika (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

 

OPIS HOTELA: Hotel Alif Campo Paqueno 3*, nalazi se u blizini metro stanice, na oko 200 m od hotela, i do centra grada se stiže za oko 10-ak minuta vožnje. Sve sobe su sa TWC-om i TV-om. Gostima hotela je na raspolaganju recepcija, restoran i lobby. Doručak je na bazi švedskog stola.  https://www.alifhotels.com/en/Alif/Hotel-Alif-Campo-Pequeno.aspx

 

Napomena za smeštaj : –-U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu ili slični, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

 

Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja Organizatora, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja-Triglav  osiguranje.

 

ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 20  PUTNIKA.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava  pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska.

No Comments

Reply

Skip to toolbar