Matico Educo Travel | Adresa: Ruzveltova 4/2, Beograd.| Telefon: 011/4076437

Program kulturne razmene SAD

školovanje

JEDNOGODIŠNJE ŠKOLOVANJE U AMERICI- PROGRAM KULTURNE RAZMENE

Ovako naši bivši učenici komentarišu ovaj program
“Iskustvo je fascinantno i ne može se samo reći da se svodi na usvršavanje jezika. Ono daje drugu dimenziju životu, pruža sazrevanje i neverovatan lični napredak.”
“Škola je velika, profesori su divni i mnogo mi pomažu. Mnogo se razlikuje od naših škola u pristupu prema radu i organizaciji. Ovo iskustvo ću pamtiti dok sam živa, a posebno iz razloga što mogu da biram predmete iz mog najužeg interesovanja.”
“Porodica je tipična američka, prihvatili su me kao svog sina, brata i člana, provodimo dosta vremena zajedno, način života je totalno drugačiji nego u mojoj porodici, a neke element sam siguran da ću pokušati da prenesem i na svoju porodicu kad se vratim. Divno se osećam!”
PRAVO UČESTVOVANJA NA PROGRAM IMAJU SLEDEĆI KANDIDATI:
Učenici između 16-18 godina starosti (učenik ne sme napuniti 18,5 godina pre datuma polaska u Ameriku
te učenici koji u januaru i februaru pune 18 godina ne mogu učestvovati na ovom programu, ali mogu
učestvovati na programu privatnih škola)
Učenik mora biti redovan đak srednje škole
Učenik mora imati želju da upozna američki način života, kulture i tradicije kroz boravak u američkoj porodici
Učenik mora imati dobro znanje engleskog jezika i mora polagati SLEP test kod nas
Učenik mora imati najmanje dobar uspeh i vrlodobru ocenu iz engleskog jezika
Učenik mora biti spreman na prilagođavanje, nove ideje, ljude i način života
Učenik mora biti fleksibilan, zreo, samostalan, dobro vaspitan…

 

PROGRAMA OBUHVATA
PROGRAMA

AMERIČKA PORODICA
LOKALNI PREDSTAVNICI

AMERIČKA DRŽAVNA ŠKOLA
PRIVATNA ŠKOLA
SPORT
DŽEPARAC
PUTOVANJE
PROMENA PORODICE
OSIGURANJE
PRIJAVLJIVANJE
VRAĆANJE SA PROGRAMA
CENA PROGRAMA
CENA OBUHVATA/NE OBUHVATA
OTKAZNI TROŠKOVI
OSTALO

OSTALO
Školska godina u Americi nije scena iz američkog filma. To je pravi život koji se razlikuje od porodice do porodice, od mesta do mesta, od regiona do regiona. Tokom boravka naučićete dosta o načinu života, kulturi i tradiciji, ali ćete imati i mogućnost da steknete prijatelje za ceo život.
Za većinu učenika ovo će biti prvo duže odvajanje od najbližih što daje programu određenu težinu ali voj program i iskustvo će Vam pružiti dodatno samopouzdanje i samostalnost, otkićete nove stvari o samom sebi, proširićete poglede na svet. Ne zaboravite da do ste na programu Vi u isto vreme predstavljate Vašu zemlju, vi ste pravi ambassador, jer na osnovu iskustva sa Vama Amerikanci će imati prestavu o Vašoj zemlji i ljudima koji žive u njoj. Slika svih nas zavisi samo od VAS.
Fondacija International Student Exchange (ISE) je svih ovih godina uspevala da sve primljene kandidate plasira u odgovarajuće porodice. Rok za plasman je 31.08 ili kako to utvrdi State Department za svaku posebnu skolsku godinu. Ukoliko se iz bilo kojih razloga kandidat ne plasira do ovog roka, ne može putovati u SAD, a uplaćeni novac će se u celosti vratiti bez obzira na troškove koje je imala I fondacija I agencija MATICO. Shodno tome naša je preporuka da se deca ne ispisuju iz redovne škole u Srbiji dok ne dobiju plasman.Upoznajte se i sa našim programom Work and travel za studente.

Program kulturne razmene