Matico Educo Travel | Adresa: Ruzveltova 4/2, Beograd.| Telefon: 011/4076437

Školovanje u Kanadi

ŠKOLOVANJE U KANADI ZA SREDNJOŠKOLCE

Kanada omogućava učenicima da kroz boravak nauče kako se živi i uči u kanadskom okruženju da nauče nešto o kulturi i tradiciji dok pohađaju školu po svom izboru. Za razliku od drugih programa Kanadski program za srednjoškolce ne samo da dozvoljava da birate školu već i da izaberete tip porodice u kojoj želite živeti, ukoliko želite da imate u porodici brata ili sestru, kućnog ljubimca naš partner će se potruditi da Vam omogući tip porodice kakvu želite. Naš kanadski program nudi oko 70 različitih škola po Vašem izboru. Ove škole nude engleski kao drugi jezik, predmete koji predstavljaju visok obrazovni standard i nude Vam da ih učite na akademskom nivou kako Vam prelazak na fakultet ne bi bio težak, Medjunarodni Baccalaureate program, sa obrazovnim programom koji Kanada nudi možete biti sigurni u visoki nivo obrazovanja koje ćete dobiti. Sport je takođe vrlo razvijen u svim kanadskim programima i sastavni je deo obrazovanja. Tokom godine možete trenirati više različitih sportova ili se oprobati u nekom novom sportu koji nije popularan u Vašoj zemlji.

Učenici najčešće biraju ovaj program zato što im je dozvoljeno da biraju oblast Kanade u kojoj žele da borave kao i školu u toj oblasti. Neki od učenika biraju ovaj program zbog bavljenja sportom amaterski ili profesionalno. Veliki broj škola nalazi se u oblasti najpoznatijih skijališta pa time i pristup treninzima konkretno za skijanje vrlo je veliki. Takođe u ovoj kategoriji vrlo je popularn i hokej. Neki učenici pak žele da govore više jezika pa im se pruža mogućnost da uz engleski uče i francuski. Većina škola nudi izbor više jezika. Sem ovih prednost Kanada ima vrlo ozbiljan i kvalitetan obrazovni sistem koji predstavlja izazov za dobre učenike koji su željni znanja. Veliki broj učenika dobija Diplomu, najčešće posle godinu ipo dana provedenih u školi, ali neke škole su spremne da izdaju Diplomu i nakon godinu dana ukoliko učenik ispuni uslove koje propisuje škola po pitanju položenih predmeta i izbora predmeta koje odredi škola kao i na osnovu predhodnog uspeha postignutog u Srbiji. Veliki broj škola nudi i asistenciju za upis na fakultete i više škole. Za one koji nameravaju da studiraju u svojoj zemlji naš partner u saradnji sa školom priprema sve dokumente neophodne za nostrifikaciju razreda završenog u Kanadi. Velika prednost ovog programa u odnosu na druge je da porodica može da poseti učenika u toku godine kao i da učenik otputuje kući tokom godine (raspusta) što ostali programi uglavnom neomogućavaju.

USLOVI ZA UČEŠĆE NA PROGRAMU

Sve kanadske škole mogu primati učenike uzrasta od 14-18 godina. Neke od škola će napraviti ustupak učenicima mlađim od 14 i starijim od 18 godina

Svi učenici moraju imati pozitivne ocene u svojoj školi. Svaka posebna škola u Kanadi ima svoje posebne uslove za prijem učenika

Svi učenici moraju imati znanje engleskog jezika nazavidnom nivou da bi pratili nastvu. Testiranje će se vršiti u agenciji Matico Educo Travel. Ovo nije najbitniji deo jer će Kanadske škole primiti i učenike bez dovoljnog znanja jezika ali će u tom slučaju učenik morati da u okviru obaveznih predmeta pohadja engleski kao drugi jezik.

Svaki učenik mora proći orjentaciju pre dolaska. U okviru orjentacije učeniku će biti predstavljena pravila programa, date informacije o očekivanjima u pogledu akademskih postignuća kao i instrukcije o putovanju. Svaki učenik mora imati povratnu avio kartu.

Svaki učenik mora popuniti aplikaciju prilikom prijave na program

USLUGE PARTNERA/MATICO EDUCO TRAVEL-A

SMG , naš partner će locirati kvalitetnu državnu ili provatnu školu u Kanadi koja bi primila kvalifikovanog učenika. Za svakog učenika uradiće se posebna konsultacija sa određenim školama a Matico Educo Travel će biti obavešten o odluci škole koju će proslediti učeniku.

Tokom boravka učenici će biti osigurani a osiguranje obezbeđuje fondacija i ono je uključeno u cenu programa

Smeštaj je u pažljivo odabranim porodicama koje se nalaze u školskoj oblasti izabrane škole. Sve porodice određuje školska oblast  uzimajući u obzir zahteve učenika ali ne garantujući da će sve zahteve ispuniti. Cena boravka u porodici je uključena u cenu programa. Smeštaj Van datuma programa biće posebno naplaćen.

Naš partner će vršiti nadgledanje svakog učenika tokom njegovog boravka u Kanadi. Za svakog učenika Matico Educo Travel će s vremena na vreme dobijati izveštaj o napredku u školi i porodici, i isti će proslediti porodici učenika. Boravak u porodici zasnovan je na punim pansionima prema načinu ishrane porodice, sve troškove za ručavanje van porodice učenik snosi sam.

DOLAZAK/ODLAZAK

Koordinator našeg partnera će obezbediti asistenciju prilikom dolaska i odlaska učenika. Troškove transfera snosi učenik. Nakon celokupne uplate programa i svih troškova naš partner će izdati sva validna dokumenta  za izdavanje Studentske vize uključujući i dokumenta škole.

PRIJAVA NA PROGRAM

Aplikacija se popunjava on-line, Matico Educo će svakom učeniku koji se prijavi na program obezbediti šifru i link za aplikaciju. Kada se popunjavanje aplikacije završi i prevedu sva dokumenta aplikacija se prosleđuje fondaciji.

Svaki učenik će navesti prvi izbor škole. U slučaju da u toj školi nema mesta, naš partner će nas obavestiti i tražiti od učenika da izabere drugu opciju.

Prilikom predaje dokumenata i aplikacije uplaćuje se akontacija za program.

 

PUTOVANJE UČENIKA

Svako putovanje učenika mora da bude odobreno od strane porodice, porodice domaćina, škole i SMG-a. Dodatni formulari će se popunjavati u zavisnosti od zahteva škole

SMG i Matico Educo Travel zadržavaju pravo da prekinu učeniku program zbog loših ocena i kršenja pravila programa.

Tokom raspusta učenici mogu ostati u kanadskim porodicama ili se vratiti kući tokom tog perioda uz odobrenje prirodnih roditelja, porodice, škole i SMT-a

Sve o školama iz ponude SMG-A možete naći na sajtu

http://www.student-management.com/programs/smg-canada/

U nastavku je opis i cena nekih od škola, za sve ostale škole molimo Vas da nas kontaktirate i obezbedićemo Vam više informacija o svakoj od njih.

ONTARIO – TORONTO:

A.Y JACKSON SECONDARY SCHOOL

Škola ima 1200 učenika, i osim odličnog izbora predmeta nudi i umetničke predmete. Učenici su uključeni u projekte vezane za zajednicu. Ova škola posebno je poznata po umetničkim predmetima.

Nalazi se u Torontu jednom od najčisitijih i najbezbednijih gradova.

Od dodatnih aktivnosti  nudi: Umetnički Klub, Klub Kineskog Pisanja, Klub Francuskog jezika, Kompjuterski Klub, Šahovski klub, website klub, klub za pisanje magazina, Klub ljubitelja fizike…

Sportovi u ponud ove škole su: badminton, Košarka, Odbojka, Fudba, Plivanje, Vaterpolo

 

ONTARIO – LONDON

A.B. LUCAS SECONDARY SCHOOL

 

Škola je poznata po svom jakom akademskom programu. Škola je rangirana kao jedna od najboljih prema Izveštaju Fraser Instituta, a rezultati učenika su najbolji u gradu. 80% učenika koji maturiraju u ovoj školi upisuje fakultete i univerzitete, a većina ih dobija i stipendije. Nalazi se London-u mestu koje je poznato po svojim parkovima, zelenilu, mirno i bezbedno mesto a sa druge strane vrlo blizu Toronta

Dodatne aktivnosti koje nudi škola su: Umetnički Klub, Tehnički Klub, Kompjutersko programiranje, kreativni klub za pisanje, plesni klub, Matematički klub, Muzički klub, Pravni klub, Klub prirodnih nauka…

Od sportova u ovoj školi možete trenirati: Košarku, Golf, fudbal, odbojku, cross coutry, klizanje, hokej, plivanje, rvanje, badminton, bejzbol, ragbi, fudbal, tenis, trčanje.

Škola ima 1412 učenika a od stranih jezika možete učiti francuski i španski.

 

ONTARIO – OAKVILLE

ABBEY PARK SREDNJA ŠKOLA

Škola ima 1300 učenika, škola se fokusira na ravoj lidera u zajednici, dok posvećuje posebnu pažnju različitosti. Nakon mature očekuje od svih učenika da imaju dobro razvijeno kritičko mišljenje, pozitivan doprinos društvu i da budu spremni za izazove koji ih čekaju u budućnosti. Nalazi se u Oakvilleu u oblasti Toronta mesto ima 180.000 stanovnika, mesto organizuje festivale i vrlo je blizu centru Tornota.

Od dodatnih aktivnosti učenici se mogu baviti Umetnošću, Debatom, tu je i Jazz Bend, Hokej na travi, fudbal, golf, hokej, plivanje, fudbal tenis, odbojka i rvanje

 

THE RIVER EAST TRANSCONA SCHOOL DISTRICT

Ova oblast u kojoj se nalazi više škola nudi vrlo jak akademski program. Mnoge škole iz ove oblasti dobile su nacionalna i internacionalna priznanja zbog svog jakog plana i programa.

Winnipeg, glavni grad Manitoba je multikulturalni grad sa mnogo restorana, prodavnica i atraktivnih delova i bez obzira štko je veliki grad poznat je po svojoj bezbednosti. Mnoge škole nude International Bacculaureate Program. U nekim školama se može dobiti i Diploma srednje škole nakon godinu dana boravka ukoliko učenik ispuni uslove koje mu prepiše škola.

 

Izdvajamo sledeće škole iz ove oblasti:

RIVER EAST COLLEGIATE

Nudi nastavu učenicima od 10-12 razreda i nalazi se u Winnipeg-u. Ova škola ima jak akademski programa, kao i dodatni program. Školsko osoblje sastoji se od 68 nastavnika i 3 administratora kao i 24 dodatnog osoblja.

Predmeti koji se nude su: Umetnost, Drama, Engleski, Industrijsa Tehnologija, matematika, Fizičko, Društvene i prirodne nauke i Tehnološko obrazovanje

Posebni predmeti su Viši strani jezik, Automatska Tehnologija, Mehanika, Softwarska Tehnologija i proizvodnja Videa.

Akademski predmeti i predmeti za pripremu za fakultet su: Engleski, Matematika, Književnost i pisanje, Nemački, Francuski, Španski, Bilogija, Hemija, Fizika, Kompjuterske nauke i Evropska Istorija

Strani jezici: Nemački, Francuski, Španski

Sportovi: košarka, cross country, hokej na travi, golf, hokej, fudbal odbojka, rvanje.

Tu su i klubovi za digitalnu fotografiju, studentsko savetovanje, klub za putovanja, za izradu godišnje knjige ….

 

MURDOCH MACKEY COLLEGIATE

Ima oko 900 učenika od 9-12 razreda. Poznata je po akademskoj pripremi učenika za upis na fakultete. Ovu školu pohadjaju učenici iz različitih zemalja. Za učenike koji traže akademski izazov ovo je odlična opcija

Od redovnih predmeta tu su: Umetnost, Polsovanje, Kompjuteri, Engleski, Ekonimja, Industrijska Tehnologija, matematika, Muzičko, Društvene i prirodne nauke.

Posebni predmeti su: slikanje, elektrnoka, porodične studije, moda, ishrana, Grafička Umetnost, Mikrokompjuteri, multimediji, fotografija

Od predmeta za pripremu na fakultet su u ponudi: Biologija, Matematika, Hemija, Engleski, Evropska Istorija, Fizika i Psihologija

Drugi jezik: Francuski

Sportovi: Košarka, fudbal, trčanje

Dodatne aktivnosti: Naučni klub, Studentske aktivnosti, Filantropija …

 

USLUGE AGENCIJE MATICO EDUCO TRAVEL

 

Kao predstavnik za Srbiju Matico Educo Travel će pružiti punu podršku pri popunjavanju formulara.

 • Intervju sa porodicom i detetom i pronalaženje najbolje opcije škole za učenika
 • Test engleskog jezika
 • Prevod svih neophodnih dokumenata za aplikaciju kao i za dobijanje vize
 • Punu asistenciju u komunikaciji sa fondacijom tokom boravka učenika u Kanadi i komunikaciju sa roditeljima tokom cele godine
 • Pripremu učenika za odlazak
 • Orjentacija
 • Priprema za let i presedanja

 

CENA PROGRAMA SE RAZLIKUJE OD OBLASTI DO OBLASTI- SLEDEĆE JE LISTA CENA PO ŠKOLSKIM OBLASTIMA. TROŠKOVI AGENCIJE MATICO IZNOSE 12.000 DINARA

CENE SU DATE U KANADSKIM $

Provincija
Oblast
Cena za školsku godinu
Alberta
Calgary
25,500
Alberta
Edmnton Public
25,500 +500 depozit
British Columbia
Burnaby
29,000
British Columbia
Central Okanagan
24,500
British Columbia
Cowichan
25,500
Birish Columbia
Rocky Mountain
26,000
British Columbia
Maple Ridge
24,500
British Columbia
Nanaimo-Ladysmith
24,000
British Columbia
Saanich
25,500
British Columbia
Sea to Sky    Squamish

Whistler

27,500

28,500

British Columbia
West Vancouver
29,000
Manitoba
River East Transcone
21,500
Ontario
Avon Maitland
25,500
Ontario
Hltton
33,000
Ontario
Hastings and Princ Edward
24,500
Ontario
Lambton Kent
24,500
Ontario
Otawa Carleton
27,500
Ontario
Pickering College privatna boarding škola
76,000
Ontario
Thames Valley
28,000 +500 depozit
Ontario
Toronto
28,500
Newfoundland
Newfoundlend
20,500
Nova Scotia
Nova Scotia
20,500
Quebec
Central Quebec
26,000 + 500 depozit
Quebec
English Montreal
27,000 +500 depozit

 

CENA UKLJUČUJE:

 • Nastavu u izabranoj školi
 • Smešatj u porodici
 • Osiguranje tokom boravka
 • Transfer i troškove apliciranja u školu
 • Troškove prevoda i administrativne troškove agencije Matico Educo Travel
 • Asistenciju od strane SMG-a i Matico Educo Travela tokom celog boravka
 • Testoranje engleskog jezika

 

 

CENA NE UKLJUČUJE

 • Viziranje pasoša i studentsku dozvolu
 • Troškove avio karte
 • Džeparac
 • Troškove telefoniranja korišćenja interneta
 • Troškove smeštaja van perioda boravka
 • Troškove SMG-a za konvalidaciju dokumenata 250 CAD$

 

NAČIN PLAĆANJA

 

Prilikom prijave učenik će dobiti smernice da popuni aplikaciju on-line i napravi izbor škole u okviru iste.

Aplikacija mora biti potpuno popunjena kako bi se poslala u fondaciju sa svim elementima ( predhodne ocene – svedočanstva, medicinski karton, fotografije, potpisi ugovora sa fondacijom i sl)

Nakon predaje aplikacije Matico Educo Travel-u radi pregleda uplaćuje se 13.000 dinara i 1500 CAD$

Kada učenik dobije zvaničan plasman uplaćuje se ostatak novca. Bez celokupnog plaćanja SMG neće izdavati dokumenta za dobijanje vize. Plaćanje se vrši u dinarima po srednjem kursu NBS-a na dan uplate

OTKAZNI TROŠKOVI

Kada se učenik odluči za određenu školsku oblast ili školu, a pre predaje aplikacije Matico Educo Travel-u tj, pre potpisivanja Ugovora sa Matico Educo Travelom, biće mu dostavljene informacije o otkaznim troškovima za tu posebnu oblast. U slučaju odustajanja od programa nakon dobijanja vize tokom programa ili ranijeg završetka programa nema refundacije sem ako to nije drugačije objašnjeno u svakom posebnom slučaju.

 

USPEŠNU ŠKOLSKU GODINU U KANADI ŽELI VAM MATICO EDUCO TRAVEL BEOGRD, RUZVELTOVA 4, 11000, TEL:011/3836428, www. Matico.edu.rs, Licenca OTP 23/2016.