Adresa: Ruzveltova 4A/2, Beograd

Mail: booking@matico.edu.rs

Telefon: 064/1272255. 011/2413777,

 

Radno vreme: 10:00 h do 17:00 h

Subotom i nedeljom ne radimo

Maticni br. 21052370, PIB 108710970
od 01.10.2020 nastupa kao subagent BTP 707/20

Follow Me
TOP

Živi u Americi AuPair USA

DOKUMENTACIJA ZA PROGRAM

DS2019

Fondacija je odobreni sponzor J-1 programa od strane US State Departmenta i kao takav ima dozvolu da organizuje Au Piar program u SAD-u. Fondacija ima pravo da izda DS2019 dokument koji je neophodan da bi svaki kandidat mogao da aplicira za J-1 vizu i učestvuje na ovom programu. DS2019 dokument sadrži sve podatke o kandidatu, dužinu trajanja programa, DS 2019 je 12 meseci. Produženje programa je dozvoljeno. .

J-1 VIZA

Da bi podneli zahtev za vizu J-1 neophodno je da svaki kandidat ima DS2019 i prateću dokumentaciju koju će Matico svakom učesniku u posebnom dokumentu objasniti a prema zahtevima Američke ambasade u Beogradu. J-1 viza će nakon odobrenja i razgovora u Ambasadi biti izdata svakom kandidatu na posebnoj strani u pasošu. Pasoš ćete podići u DHL’u prema uputstvu Ambasade. Svaki kandidat je dužan da uz pasoš u kome se nalazi viza u Ameriku ponese i potpisan DS2019 od strane konzularnog predstavnika u ambasadi. Viza j-1 me važi bez formulara DS2019. Viza važi onoliko koliko i DS2019, Putovanje van SAD-a moguće je samo tokom trajanja DS2019 tj. vize zbog toga je svaka viza izdata za više ulazaka. Ukoliko planirate da putujete van SAD-a neophodno je da kontaktirate Fondacija, pošaljete kopiju DS2019 na autorzaciju potpisom. Ukoliko to ne uradite može doći do problema i nemogućnosti da ponovo udjete u SAD.

I-94 karta

Ovaj formular se dobija i popunjava u avionu izmedju Evrope i Amerike. Popunjavaju ga svi putnici koji ulaze u Ameriku. Na pasoškoj kontroli se predaje i isti morate štampati po dolasku na destinaciju. I-94 je dokaz da ste ušli u Ameriku. Ovaj dokument je vrlo bitan i prilikom popunjavanja formulara za socijalni broj I-94 pratite upustva koja imate upišite svoje podatke bez kvačica

CENA PROGRAMA:

Ovaj program je potpuno besplatan za devojke I mladiće koji ispunjavaju uslove za učešće na programu. Avio kartu sa najbližeg medjunarodnog aerodrome, smeštaj, hranu tokom boravka, stipendiju od 500$ za 6 kredita učenja željenog predmeta pri lokalnoj obrazovnoj institiciji, SEVIS fee kao I džeparac uključeni su u program.

ŠTA PLAĆA AU PAIR

Au Pari plaća troškove viziranja pasoša 160$, troškove prevoda dokumentata najviše do 5 strana overene od strane zvaničnog sudskog prevodioca u visini od 6000 dinara, avio kartu do najbližeg internacionalnog aerodrome u Evropi. ( u nekim slučajevima avio karta iz Beograda će biti potpuno besplatna- u zavisnosti od letova I mogućnosti organizovanja leta iz Beograda u trenutku polaska)

Svaka au pair će dobiti avio kartu do amerike u jednom pravcu a za povratak će dobiti kartu nakon uspešno završenog programa, u slučaju da au pair napusti ranije program kartu za povratak će morati da kupi sama.

Au Pair takodje ostavlja deposit u agenciji Matico Educo travel u visini od 300€ koji se vraća nakon uspešno završenog programa. U slučaju da se kandidat vrati ranije, ne pojavi na programu ili odustane nakon dobijanja vize ovaj deposit se neće vraćati.

KADA SE PRIJAVITI NA PROGRAM

Na program je najbolje prijaviti se 6 meseci pre željenog polaska za Ameriku s obzirom da je neohodno prikupiti priličnu dokumentaciju. Aplikacija se popunjava on-line I intervjui sa potencijalnim porodicama se obavljaju preko on-line sistema.

 

You don't have permission to register