Adresa: Ruzveltova 4A/2, Beograd

Mail: booking@matico.edu.rs

Telefon: 064/1272255. 011/2413777,

 

Radno vreme: 10:00 h do 17:00 h

Subotom i nedeljom ne radimo

Maticni br. 21052370, PIB 108710970
od 01.10.2020 nastupa kao subagent BTP 707/20

Follow Me
TOP

U blizini Seattle-a, Washingon, SAD Edmonds Community
College

EDMONDS COMMUNITY COLLEGE

ZAŠTO EDMONDS COMMUNITY COLLEGE:
Dvogodišnji koledž sa koga se lako možete prebaciti na četvorogodišnji fakultet
Smeštaj u koledžu ili u porodici po vašem izboru
Nije potrebno polagati TOEFL za upis

GDE SE NALAZI :
Nalazi se 24km od Seattle-a, na 50 hektara svog kampusa u predgrađu Lznwood-a u državi Washington. U neposrednoj blizini nalaze se prodavnica, banke, apartmani, kafei i restorani
Edmonds se nalazi na 25 minuta od Seattle-a i 45 min od aerodroma Tacoma. Kampus je u bezbednoj zoni i predstavlja odlično okruženje za studiranje. Tu su i golf tereni u neposrdnoj blizini. Alderwood šoping centar sa pozorištima, prodavnicama i restoranima je takođe u neposrednoj blizini. Seattle je dom Boeing-a, Microsofta, Starbucks-a i Amazon.com-a te predstavlja glavni poslovni centar Sjedinjenih država.

ŠTA ZNAČI DVOGODIŠNJE STUDIRANJE
Edmonds nudi studije u trajanju od dve godine na kojima možete steći Associate Degree ili diplomu više škole sa mogućnošću stransfera na veliki broj Univerziteta u SAD-u. Pošto su prve dve godine studija opšte i na fakultetima i višim školama mnogi fakulteti priznaju 2 godine studija na koledžima i dozvoljavaju direktan transfer na univerzitet uz priznavanje svih kredita. Shodno tome po završetku studija na Edmonds-u ostaje Vam još 2 godine studija na univerzitetu po vašem izboru da bi dobili univerzitetsku diplomu (Bachelor of Arts ili Bachelor of Science). Osim toga Central Washingon Universitz (CWU) nudi četvorogodišnji program na kampusu Edmonds koledža uključujući studije u oblast ekonomije, informacionih tehnologija, prava i socijalnih nauka. CWU takođe nudi i Master studije u oblasti Računovodstva. Edmonds i CWU studenti pohađaju nastavu u istoj zgradi te zajedno dele iskustvo u životu, učenju, radu…

ŠTA JE ASSOCIATE DEGREE
Dvogodišnje studije pri Edmonds Koledžu omogućavaju da dobijete diplomu više škole (Associate degree) u oblasti društvenih nauka, prirodnih nauka i tehnike. Po sticanju ovog zvanja studentise mogu prebaciti na univerzitet za sticanje Univerzitetske diplome četvorogodišnjih studija.
Associate degree se nudi u oblasti društvenih nauka po izboru sledećih predmeta i polja studija: Računovodstva, Antropologij, Umetnosti, Poslovanja, Komunikacije, Drame, Ekonmije, Obrazovanja, Engleskog, Francuskog, Geografije, Nemačkog, Istorije, Međunarodnih studija, Japanskog, Novinarstva, Muzike, Filozofije, Političkih nauka, Arhitekture, Psihologije, Sociologije, Španskog, Komunikacije, Vizuelne komuikacije i medija…
Na polju prirodnih nauka nude se sledeći predmeti: Astronomija, Biologija, Hemija, Informatika, Inžinjerstvo, Geologija, Matematika, priprema za medicinu, Prirodne nauke
Na polju tehničkih nauka: Poslovna informaciona tehnologija, Poslovni menadžment, Kompjuterska animacija, Kompjuterski informacioni sistemi, Građevinarstvo, digitalna muzika, hortikultura, Hotelijerstvo, Web design, razvoj aplikacija, proizvodnja letelica…

Studenti su se u poršlosti prebacivali direktno na sledeće univerziteta u SAD-u:
University of Washington, University of Virginia, Washington State University, University of Texas, Cornell University, University of Winsconsin, Purdue University, University of Minnesota, Rutgers University, University of Kansas, University of California Berkley, State University of New York Buffalo, Michigan State University, San Francisco State University, University of Indiana, Pennsylvania State University, University, University of Southern California, Ohaio State University, Georgia Institue of Technology, Central Washington University, Seattle University i mnogi drugi…

KROZ POSLEDNJI RAZRED SREDNJE ŠKOLE DO KRAJA UNIVERZITETA.

Na Edmonds Community Koledžu možete završiti i steći diplomu srednje škole i u isto vreme zaraditi kredite za studije. Ako imate 16 i više godina, možete se pridružiti srednješkolskom odeljenju koji Vas direktno vodi na univerzitetski program. Mogi predmeti su predmeti za sam koledž te se računaju kao položeni ispiti za srednju školu pa se na osnovu tooga izdaje Diploma srednje škole.
Edmonds CC je započeo internacionalni srednjoškolski program 1993 godine i više od 500 učenika je dobilo dvostruku diplomu, po ovom programu su najiskusniji koledž u SAD-u. Ovim programom će te uštedeti i novac i vreme a on izgleda ovako:

1/2 godine slušate predmete za srednju školu i polažete predmete
1 1/2 godine slušate i polažete predmete za Associate degree
2 godine do završetka univerziteta

TOTAL 4 GODINE ZA DOBIJANJE DIPLOME SREDNJE ŠKOLE, ASSOCIATE I BACHELOR DEGREE
EDMONDS COMMUNITY COLLEGE NUDI I PROFESIONALNE DIPLOME I RADNO ISKUSTVO

Profesionalni stepen za 2 godine ili sertifikat za 6 meseci. Ovo se može iskoristiti za sticanje uslova za prebacivanje na univerzitetski četvorogodišnji progam ili za započinjane profesionalne karijere.

Rad u Americi kroz praktični terning.
Nakon završetka programa za dobijanje stepena ili sertifikata možete raditi u SAD-u u svom polju studija do najviše godinu dana pre nego što se prebacite na univerzitet ili se vratite kući kroz Opcionalni Praktični Trening program. Nakon dobijanja diplome fakulteta (četvorogodišnjih studija) možete ostati na radu još jednu godinu u okviru svog polja studija pre povratka kući.

1 ili 2 GODINE STUDIJA + 1 GODINA RADNOG ISKUSTVA + 2 GODINE DO UNIVERZITETSKE DIPLOME + 1 GODINA RADNOG ISKUSTVA
INTENZIVNO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA

Da bi naučili brzo engleski jezik postoji Intenzivni engleski program za učenje jezika.
Ovaj program obuhvata 20 časova engleskog jezika nedeljno, male grupe, 5 nivoa, priprema za TOEFL, kurs se nudi tokom prve 4 nedelje početka svakog kvartala, moderan centar za učenje, upotreba software-a i kompjutera, konverzacija sa američkim studentima
Kroz nastavu studenti se upoznaju sa čitanje, pisanjem, gramatikom, slušanjem i govorom. Posebni viši kurevi posebnu pažnju daju izgovoru, pripremi za univerzitet i konverzaciji.

STUDENTSKA SLUŽBA ZA POMOĆ
Studentska služba za pomoć studentima iz inostranstva ima iskusne savetnike i asistente koji govore mnoge jezike. Nastavno osoblje je spremno da odgovori na sva vaša , oni su tu da bi Vam pomogli.

SAVETOVANJE I ORJENTACIJA.
Savetnici pomožu studentima oko predmeta, viza, i ličnih potreba. Svakog kvartala nude orjentacionu nedelju novim studentima gde ih uče o koledžu, kako da steknu nove prijatelje, obiđu okruženje i posete Seattle.

UNIVERZITETSKI TRANSFER PLAN
Savetnici za transfer stranim studentima traže univerzitet i pripremaju aplikacije, nude odvojena i individualna savetovanja oko procesa transfera. Svake godine studenti se prebacuju na glaven univerzitete u celoj Americi.

AKTIVNOSTI I UKLJUČIVANJE U ŽIVOT NA KOLEDŽU
Upoznavanje drugih studenta najlakše je kroz pristupanje klubovima. Klubovi su sekcije u kojima se druže ljudi sličnog interesovanja, to mogu biti muzički, kompjuterski i sportski klubovi. Takođe možete učestvovati u studentskom upravljanju i radu u kancelariji na koledžu i zaraditi džeparac. Možete se baviti sportom (košarkom, odbojkom, fudbalom ili sl.) ili pisati za studentske novine. Ima za svakog po nešto.
Usluge koledža uključuju sportske terene, studentsku kafeteriju, prostorije za druženje,biblioteku, aparate za keš, kompjuterske laboratorije.

STIPENDIJE
Dostupne su na jesen, zimu i u proloćnom kvatalu i za nove i za već upisane studente.

SMEŠTAJ

Rainier Palace- je koledž tip smeštaja u neposrednoj blizini koledža gde se odvija nastava, to su apartmani koje delite sa studentima iz SAD-a ili neke druge zemlje. Svaki apartman opremljen je posebnim sobama sa kupatilom.
Apartmani se sastoje od zasebnih spavaćih soba, četvorokrevetni apartmani imaju dva kupatila i dnevni boravak sa mini kuhinjom. Svaka soba ima krevet, radni sto i plakar, internet, telefon i konekciju za TV.
Na samom kampusu nalazi se savetnik na svakom spratu, planiraju se aktivnosti za studente kako bi upoznali prijatelje, ovo uključuje organizaciju druženja, putovanja i grupe za učenje. Prostorija za 181 studenata je namenjena i za američke i za studente iz celog sveta.

SMEŠTAJ U PORODICI

Porodice su spremne da prime studente iz inostranstva u svoj dom, biti deo američke porodice poseban je doživljaj. To je poseban način da brže usavršite znanje jezika, delite obroke i iskusite američki način života. Porodice su pod stalnim nadzorom i pažljivo su izabrane one će vas upoznati sa kulturom i životom.

TRANSFER OD AERODROMA
Stanovnici Rainier Place ili studenti smešteni u porodicama mogu prevoze se od aerodroma do svog smeštaja.

CENOVNIK USLUGA
PROSEČNA GODINA U EDMONDS COMMUNITY COLLEG-U OD SEPTEMBRA DO JUNA KOŠTA 21,000 USD, OVAJ IZNOS JE OKVIRAN I ZAVISI OD BROJA UZETIH KREDITA, VRSTE SMEŠTAJA I SLIČNO POGLEDAJTE DETALJAN CENOVNIK.

Godišnja cena koledža je duplo manja od cene godine na većini univerziteta:

 

Studenti prilikom prijave uplaćuju nerefundabilni depozit u iznosu od $250 (u dinarima) i 13.000 dinara.
Kompletan iznos školarine se plaća tek po dolasku studenta na Edmonds College (prve nedelje studija).

Stipendije. Studentska služba za internacionalne studente nudi po tri stipendije za jesenji, zimski i prolećni semestar. Da bi se ostvarila jedna od njih, neophodno je priložiti nezvaničan transkript ocena na engleskom jeziku. Stipendija se koristi za umanjenje školarine, i iznosi 300 ili $500. Stipendija važi za jedan semestar u toku godine studija. Postoje i druge stipendije koje obezbeđuje Fakultetski fond, a iznos je od 200-1000$ godišnje. Kriterijum za dodeljivanje stipendije je prosek ocena, minimum 2.5 GPA.

DETALJNI PRIKAZ TROSKOVA MOZETE NACI NA SAJTU www.edcc.edu
REFUNDACIJA
Novca u slučaju otkaza moguća je ukoliko se student povuče zvanično 100% sa predavanja do početka predavanja tj. Najkasnije 5 dana pre početka predavanja, 50 % prvih 5 dana od početka predavanja i 25% prvih 20 dana od početka prvog kvartala. Refundacije neće biti nakon 20 dana od dana početka predavanja i celokupan iznost troškova kvartala će se zadržati ukoliko student odustane od predavanja.

TROSKOVI AGENCIJE MATICO 13.000 DINARA (UKLJUCUJU PREVOD DOKUMENATA, PREGLED APLIKACIJE, KOMUNIKACIJA SA RODITELJIMA TOKOM BORAVKA UCENIKA)

You don't have permission to register