Adresa: Braće Nedića 12, lokal br.2, Beograd

Mail: booking@matico.edu.rs

Telefon: 064/1272255. 011/2413777,

 

Radno vreme: 10:00 h do 18:00 h

subotom : 10:00-14:00

Maticni br. 21052370, PIB 108710970
od 01.10.2020 nastupa kao subagent BTP 707/20

Follow Me
TOP

Cesenatico Italija kamp za tinejdžere
Kampovi za tinejdžere

Italija

Letnji kamp na jahti

ALPHABET KAMP NA MORU

Ovaj jedinstven kamp odvija se na moru, preciznije na brodu kojim se obilaze najlepša ostrva Italije. Namenjen je uzrastu od 12-17 godina. Učenici žive na jahti zajedno sa osobljem i vežbaju veštine upravljanja jahtom pod nadzorom sertifikovanog i odabranog osoblja.

Celokupno iskustvo se odvija na engleskom jeziku od dnevnog jedrenja preko timskih projekata i radionica o pomorskom životu. Svo obrazovanje predstavlja osnovu iskustvenog obrazovanja gde učenici uživaju u dostignuću koje su postigli. Život na jahti predstavlja savršeno okruženje potpunog uranjanja za razvoj komunikacijskih i liderskih veština koje zauzvrat jačaju odnose i izgrađuju samopouzdanje.

Program aktivnosti

Učenici isplovljavaju  kao na dve jahte, svaka sa iskusnim instruktorom jedrenja i članom posade Alphabet-a. Svakodnevno stiču znanje koje se sprovodi u delo dok se kreću od ostrva do ostrva, postavljaju kurs, pecaju, plove, bacaju sidro za kupanje ili se vezuju noću u marini. Tokom celog putovanja, učenici učestvuju u interaktivnim časovima o morskom životu i kulturnoj istoriji kako bi obogatili svoje vreme na vodi i planinarenju na kopnu. Na kraju kursa dobijaju sertifikat o postignutom napretku I nezaboravna sećanja na divno iskustvo.

 

Polazeći od luke Netuno, studenti su krenuli u neverovatnu avanturu jedrenja, krećući kurs ka Pontskim ostrvima (deo Nacionalnog parka Circeo) sa Zanoneom za ronjenje na svetskoj klasi i Ventoteneom da otkriju drevnu rimsku luku. Nastavljaju svoju jedriličarsku ekspediciju na jugu do Iskije i Kaprija, na kulturnu ekskurziju u Aragonski zamak, posetu čuvenoj Plavoj pećini i noćenje na Iskiji u pravoj napuljskoj piceriji. Oni će upotpuniti nedelju tako što će otploviti nazad do Netuna sa prenoćištem u Sv. Stefanu da bi posetili čuveni napušteni zatvor Burbon.

 

SMEŠTAJ: Naše jedrilice su usidrene u marini Nettuno, samo jedan sat južno od Rima. Studenti žive na brodu sve vreme, a svaka jedrilica može da primi najviše 8 dece koja dele duple kabine. Svi su opremljeni kokpit stolom za ručak na otvorenom, biminijem za zaštitu od sunca i platformom za tuširanje na otvorenom za ispiranje slatkom vodom nakon plivanja. Ispod palube nalazi se prostran salon sa dosta mesta za sedenje i kompletnom kuhinjom za pripremu zdravih, ukusnih jela. Na našim jahtama održavamo minimalni odnos učenika i osoblja 4:1 kako bismo osigurali visok nivo interakcije, učenja i sigurnosti.

Dolazak nedeljom/odlazak subotom.

Polasci 25,06., 02.07.,09.07.,16.07

Popust za drugo i trece dete 10-12%

Popust za ranu uplatu do 31.03 10%

Popust za grupe od 5+ učenika 5%

 

Program je radjen na bazi individualnih putovanja u slučaju formiranja grupe od 10 učenika besplatan je boravak 1 osobe koja će ih pratiti

Cena za 1 nedelje: 1600€

Cena za 2 nedelje: 3150€

 

Troškovi agencije: 50€

Plaćanje 50€ se vrši u agenciji, ceo iznos se plaća direktno Alphabe International Camps koji je organizator kampova.

U cenu nije uključeno

Prevoz do kampa

Putno zdravstveno osiguranje

Lični troškovi

Večni Grad

Alphabet grad je jedinstven doživljaj u jednom od najuzbudljivijih i najatraktivnijih gradova sveta RIMu. Učenici uče jedan od jezika po izboru Italijanski ili Engleski i uče o istorijskom i kulturnom nasleđu Rima dok žive život italijanskih vršnjaka. Svaki dan je pun izazova i avantura, šetnja po Panteonu, trgovima i obilazak znamenitosti Rima dok za ručak odlazite u najpoznatiji deo Testaccio i isprobavate specijalitete italijanske kuhinje.

Rim je poznat kao sedište zapadne civilizacije, ogroman doprinos je dao filozofiji, pravu, umetnosti, nauci i modi. Dok učite jezik svaki dan je podeljen na Obrazovanje, kulturu i druženje.

OBRAZOVANJE: Akademski program je podeljen u dva segmenta: učenje jezika i kulturno obrazovanje. Učenici biraju između nastave engleskog ili italijanskog jezika i prate 10-časovni nedeljni nastavni plan i program. Oni se testiraju po dolasku da bi se procenio njihov nivo i shodno tome raspoređeni su u mala odeljenja koja su dinamična, angažovana i veoma komunikativna.

Neposredno nakon časova jezika, učenici se okupljaju na časovima kulturnog obrazovanja koji su komplementarni programu i imaju za cilj da uvedu i razgovaraju o kulturnim temama dana u rasponu od antičke istorije preko kuvanja do savremenog  života u Rimu

 

KULTURNE AKTIVNOSTI Svakog popodneva naši gradski kampisti kreću da otkrivaju arhitektonske, kulturne i istorijske dragulje Rima. Vođeni kroz grad kao grupa, studenti svakog dana mogu posetiti Koloseum i Rimski forum, pripremiti svežu testeninu na časovima kuvanja, diviti se sjaju Karavađa i Mikelanđela ili se baviti sportom u Vili Borgeze. Uveče naši učenici nastavljaju da istražuju rimski način života dok sunce zalazi. Oni se časte autentičnim rimskim receptima za picu i supli ili klasičnim receptima za testeninu poput cacio e pepe u kombinaciji sa noćnim šetnjama do Fontane di Trevi, posetom tvrđavi Castel Sant’Angelo, živom muzikom duž reke Tibar ili sladoledom u umetničkom kvart Trastevere

SMEŠTAJ: Škola se nalazi u srcu grada Rima, na samo nekoliko minuta od bazilike Svetog Petra i Španskih stepenica. Sve naše učionice su nove, modernog i podsticajnog dizajna i opremljene najsavremenijim audio-vizuelnim uređajima, brzim internetom i svom potrebnom podrškom za što efikasnije učenje.

 

Studentska rezidencija je udaljena samo nekoliko minuta i takođe je nedavno renovirana. Sobe su moderne, sa novim nameštajem, sopstvenim kupatilom, čajnom kuhinjom sa frižiderom, klima uređajem. Postoji nekoliko zajedničkih prostora, uključujući prelepu krovnu terasu. Vi-Fi internet veza radi svuda.

PROGRAM :

Dolazak nedeljom/odlazak subotom.

Polasci  02.07.,09.07.,16.07

Popust za drugo i trece dete 10-12%

Popust za ranu uplatu do 31.03 10%

Popust za grupe od 5+ učenika 5%

 

Program je radjen na bazi individualnih putovanja u slučaju formiranja grupe od 10 učenika besplatan je boravak 1 osobe koja će ih pratiti

Cena za 1 nedelje: 1450€

Cena za 2 nedelje: 2850€

 

Troškovi agencije: 50€

Plaćanje 50€ se vrši u agenciji, ceo iznos se plaća direktno Alphabe International Camps koji je organizator kampova

[/qodef_accordion]
Avanturistički kamp

KAMP: AVANTURISTIČKI KAMP

Alphabet Outdoor Ekploration je jednostavno najbolji avanturistički kamp u Italiji. Naš program je osmišljen tako da kampere od 12 do 17 godina povede na beskrajno sportsko putovanje na otvorenom, u direktnom kontaktu sa prirodom u njenoj najluđijoj formi.

Učesnici će steći doživotne veštine radeći u timovima, učeći o okolini, vežbajući orijentiring i doživeti neverovatnu ekspediciju preko noći. Oni će se staviti na probno penjanje po stenama, rafting, planinski biciklizam kroz šumu i još mnogo toga.

Na kraju će poboljšati svoje komunikacijske veštine i samopouzdanje učeći kroz iskustveno obrazovanje, pomerajući svoje lične granice i istražujući svoj pravi potencijal.

 

Mogućnosti za lični rast su ugrađene u sve što radimo u Outdoor Ekplorationu.

Kamp se odvija na engleskom jeziku a nastavu vodi kvalifikovano osoblje čiji je maternji jezik engleski. Svi naši sportovi na otvorenom, aktivnosti, vežbe obuke i tradicionalni časovi u učionici se održavaju na engleskom jeziku. Učesnici se bave razvojem osnovnog jezika dok uče vredne obrazovne veštine na otvorenom.

SPORTSKE AKTIVNOSTI: Svakodnevno će se kamperi suočavati sa novom aktivnošću na otvorenom, što će za većinu predstavljati potpuno novi izazov. Svakom sportu prethodi brifing sesija i kada su jednom pravilno upućeni i potpuno svesni bezbednosnih mera potrebnih za bezbedno vežbanje aktivnosti, naši kamperi kreću u akciju i stavljaju se na test penjući se na vertikalni stenoviti zid, rafting na vodi, brdski biciklizam kroz šumu, vežbanje orijentisanja za navigaciju nepoznatom teritorijom, iskustvo neverovatne ekspedicije preko noći i još mnogo toga.

U vreme odmora, kamperi mogu da koriste bazen, da igraju odbojku na pesku, fudbal na pesku ili jednostavno da se izleže na verandi ćaskajući sa svojim novim prijateljima.

Svi kamperi učestvuju u 12-satnom nedeljnom akademskom programu koji je posebno osmišljen da unapredi  jezičke veštine. Učenici se po dolasku testiraju da bi se procenio njihov nivo engleskog jezika i u skladu sa tim se raspoređuju u grupe od 4 do 6 sa kvalifikovanim nastavnicima maternjeg jezika. Oni prate nastavni plan i program zasnovan na Cambridge ESOL-u koji se fokusira na poboljšanje govora, slušanja, čitanja i pisanja.

 

Akademski program engleskog jezika je angažovan, komunikativan i komplementaran sa kampom u celini i služi za izgradnju samopouzdanja, kao i za pružanje povratnih informacija roditeljima o razumevanju i praktičnom korišćenju engleskog jezika njihovog deteta kroz izveštaj na kraju nedelje.

 

SMEŠTAJ: Naši kampovi se nalaze u centralnoj Italiji u predivnoj regiji Umbrija, otprilike 1,5 sat vožnje od Rima. Tokom godine sve lokacije rade kao „Agriturismo“, što se generalno opisuje kao seosko imanje.

Ove divne lokacije koristimo isključivo za naše osoblje i studente, osiguravajući da sav lokalni med, džem, jaja i pejzaž budu samo naši za uživanje!

Sve spavaće sobe su šarmantne i rustične, pravi dekor seoskog života sa svim osnovnim modernim sadržajima. Sve sobe imaju sopstvena kupatila, svakodnevno čišćenje i noćna svetla. Iz bezbednosnih razloga nema ključeva na vratima, a savetnici koji spavaju u susednim sobama nikada nisu udaljeni više od nekoliko koraka.

 

Torre Burchio

Bettona

Naš bazni kamp za istraživanje na otvorenom nalazi se skriven u brdima Umbrija okružen sa preko 600 hektara šumskog prirodnog rezervata. Glavna seoska kuća, nekadašnja lovačka kuća iz 1800-ih, novo je renovirana i ima 17 spavaćih soba sa sopstvenim kupatilima, veliku trpezariju i dnevnu sobu sa stolom za bilijar. Uz glavnu zgradu je odvojen prostor za učionice i večernju zabavu. Takođe na terenu se nalazi bazen, teren za odbojku na pesku i fudbal na pesku, kao i dosta travnatih mesta za aktivnosti i slobodno vreme.

 

Dolazak nedeljom/odlazak subotom.

Polasci: 18,06.,25,06.,  02.07.,09.07.,16.07., 23.07.

Popust za drugo i trece dete 10-12%

Popust za ranu uplatu do 31.03 10%

Popust za grupe od 5+ učenika 5%

 

Program je radjen na bazi individualnih putovanja u slučaju formiranja grupe od 10 učenika besplatan je boravak 1 osobe koja će ih pratiti

Cena za 1 nedelje: 1300€

Cena za 2 nedelje: 2550€

Troškovi agencije: 50€

Plaćanje 50€ se vrši u agenciji, ceo iznos se plaća direktno Alphabe International Camps koji je organizator kampova

U cenu nije ukljućeno

Prevoz do kampa

Putno osiguranje tokom boravka

Lični troškovi

You don't have permission to register