Adresa: Braće Nedića 12, lokal br.2, Beograd

Mail: booking@matico.edu.rs

Telefon: 064/1272255. 011/2413777,

Br. tekuceg racuna: 265-6050310000152-63

Radno vreme: 10:00 h do 18:00 h

subotom : 10:00-14:00

Maticni br. 21052370, PIB 108710970
Organizator putnickih aranzmana od 03.04.2024 licenca  Br. OTP 14/2024 od 03.04.2024 kategorija A

Follow Me
TOP

BHMS | Švajcarska

od €30000
(0 Reviews)

OPIS

Fakultet za hotelijerstvo u Švajcarskoj BHMS – Business & Hotel Management School. Lociran je u srcu Lucerna, na obali jezera.

Lucern se nalazi u švajcarskim alpima. Tradicionalno je poznat kao turistička destinacija. Prema Tripadvisor-u 2010. proglašen je za petu najpopularniju turističku destinaciju na svetu. Ovaj jedinstven grad idealno je mesto za internacionalne studente koji žele da studiraju u Švajcarskoj.

BHMS ima eduQua sertifikat (Swiss Association for Quality & Management Systems).

BHMS je partner Robert Gordon Univerziteta iz Velike Britanije. Taj fakultet je akreditovao program osnovnih studija. The Times Good University Guide je 2010. proglasio Robert Gordon za najmoderniji univerzitet u Velikoj Britaniji.

 • BHMS is a full member of EURHODIP – The Leading Hotel Schools in Europe.
 • BHMS Higher Diploma Program is accredited by the University of Brighton, UK, for progression towards the University’s BA (Hons) in Hospitality Management.
 • BHMS is partnered with City University of Seattle in granting a Master of Business Administration in Global Management.
 • BHMS is a member of the International Council on Hotel, Restaurant and Institutional Education (I-CHRIE).
 • BHMS is a member of the American Hotel & Lodging Association.
 • BHMS Culinary program is accredited by the Accrediting Commission of the American Culinary Federation Foundation.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u rezidencijama i apartmanima. Studentska rezidencija (hotel 3*) je u okviru same škole. U okviru rezidencije su kuhinja, restoran, biblioteka, prostorija sa kompjuterima i studentski laundž. Smeštaj je moderno opremljen. Sobe su dvokrevetne sa sopstvenim kupatilom (ili jednokrevetne uz doplatu), kuhinjom i TV-om. Studenti imaju tri jela u toku nedelje, i branč i večeru za vreme vikenda i praznika. Postoje i rezidencije/apartmanskog tipa na par minuta hoda od škole

DETALJANU PONUDU OVOG KOLEDŽA MOŽETE DOBITI NA MAIL- POŠALJITE UPIT NA

booking@,matico.edu.rs

USLOVI ZA UPIS

 • minimum 18 godina starosti i završena srednja škola,
 • rezultati testa engleskog jezika IELTS 5.0-5.5 ili online testiranje,
 • usmerenje ka turizmu i hotelijerstvu.

Uslovi za prijem na Bachelor Degree program:

 • 20 godina starosti sa završenom višom školom (Higher Diploma),
 • rezultati testa engleskog jezika IELTS 5.5-6.0, ekvivalentnog testa ili online testiranje.

Uslovi za prijem na Master Degree program:

 • minimum 21 godina starosti,
 • diploma osnovnih studija sa akreditovanog univerziteta,
 • CV i motivaciono pismo,
 • rezultati testa engleskog jezika IELTS 6.5 i više, ekvivalentnog testa ili online testiranje.

Budući studenti treba da:

 • budu posvećeni učenju i ličnom napredku,
 • budu motivisani ka uspehu u budućoj karijeri u međunarodnoj turističkoj industriji,
 • da pokažu radoznalost, toleranciju i otvorenost ka drugim kulturama,
 • da postave sebi realne ciljeve za vreme studija na BHMS-u u Švajcarskoj.

** Proces apliciranja za švajcarsku vizu može da traje i do 12 nedelja! Studenti detaljne informacije o procesu, spisku dokumentacije i rokovima, dobijaju direktno od fakulteta! Savetuje se apliciranje na vreme!

Državljani Crne Gore apliciraju za vizu u Beogradu, dok građani Bosne i Hercegovine to čine u Beču. Obaveza je putnika da proveri detaljno ove i druge informacije koje se tiču dobijanja vize!

PROGRAM

Programi

 • BHMS ima jedan od najbržih programa za sticanje BA diplome bez narušavanja kvaliteta studiranja. Studenti BHMS-a mogu za 18 meseci studiranja plus 18 meseci plaćene stručne prakse dobiti diplomu osnovnih studija. Na sličnim fakultetima u Švajcarskoj studenti studiraju 24 meseca plus 12 meseci stručne prakse. Tako studenti BHMS-a studiraju šest meseci kraće, a dobijaju šest meseci duže plaćenog stručnog usavršavanja.BHMS ima jedinstven sistem obrazovanja. Semestar od 20 nedelja je podeljen na četiri mini-semestra od po 5 nedelja. Ovakav sistem omogućava studentu da se fokusira na samo 3-4 predmeta istovremeno. Na fakultetima za hotelijerstvo u Švajcarskoj uobičajeno je 8-10 predmeta. Kao rezultat ovakvog sistema moguće je da studenti polože 12-14 predmeta za 6 meseci.Stručno usavršavanje je sastavni deo programa studiranja. Za vreme svake akademske godine studenti su u obavezi da pohađaju 4-6 meseci treninga. Trening je u hotelima i restoranima koji su odobreni od strane BHMS-a. Takođe, BHMS sarađuje sa brojnim međunarodnim agencijama za zapošljavanje. Na taj način svoje studente povezuju sa poslodavcima iz Evrope, Azije i Severne Amerike.
 • Diploma Hospitality Management. Jednogodišnji program namenjen onima koji su završili srednju školu i žele karijeru u hotelijerskoj i turističkoj industriji. Obuhvata jedan semestar od 20 nedelja i plaćenu stručnu praksu u Švajcarskoj u trajanju od 4-6 meseci.Higher Diploma Hospitality Management. Dvogodišnji program pruža kompleksnija znanja. Obuhvata i oblast računovodstva, prodaje i marketinga, kao i oblast ljudskih resursa. Za studente koji žele međunarodne karijere, dvogodišnji program je obavezan. Obuhvata dve godine studija (svaka godina 20 nedelja nastave) i dva perioda plaćene stručne prakse u Švajcarskoj od po 4-6 meseci.Bachelor of Arts Degree Hospitality Management. Trogodišnji program obezbeđuje studentima akademske kvalifikacije. Čini ih atraktivnijim budućim poslodavcima. Svršeni studenti postaju menadžeri, sposobni za rad u svim segmentima turizma i hotelijerstva. Njihova nastava je dopunjena dodatnim materijalima za nastavu i najsavremenijim metodama usavršavanja. Obuhvata tri godine studija (svaka godina 20 nedelja nastave) i tri perioda plaćene stručne prakse u Švajcarskoj od po 4-6 meseci.Post Graduate Diploma. Jednogodišnji program dizajniran da obezbedi svršenim studentima i profesionalcima iz drugih industrija usavršavanje i potrebna znanja za rad u turizmu i hotelijerstvu u 21. veku.MBA in Hospitality Management i MBA in Global Management. Traje dve godine i zajednički je program BHMS i City University of Seattle, USA. Specijalno je osmišljen za nosioce BA diplome koji žele specijalizaciju u oblasti turističke industrije. Program obuhvata dva perioda studija u trajanju od po 6 meseci i dva perioda plaćenog stručnog usavršavanja u Švajcarskoj od po 6 meseci. Za vreme prakse studenti su u obavezi za završe svoj master rad i pohađaju dodatne kurseve i radionice.Postoje i programi studija u oblasti kulinarstva. Mogu se steći sledeće diplome: Diploma Culinary Management (prva akademska godina), Advanced Diploma in Culinary Management (druga godina – studije traju 6 meseci i još 6 meseci stručnog usavršavanja), Associate Degree in Culinary Entrepreneurship i Direct Entry Culinary Management.

UPIS I CENA

Za studente osnovnih i master studija moguće je dobijanje STIPENDIJA za prvu godinu studija.

Student podnosi esej komisiji koja odlučuje o visini stipendije (1-5.000 CHF).

Godišnje cene školarine:

 • 1st Year Diploma – 33.500 CHF
 • 2nd Year Higher Diploma – 34.500 CHF
 • 3rd Year Bachelor Degree – 35.500 CHF
 • Post Graduate Diploma – 34.500 CHF
 • MSc dual degree – 35.500 CHF
 • MBA dual degree – 38.500 CHF
 • PDG Culinary – 34.500 CHF

Cena uključuje: nastavni program i materijal, prijavu, smeštaj i ishranu, zdravstveno osiguranje, boravišnu dozvolu, ekskurzije, pristup biblioteci i internetu.

Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 3.000 CHF u zajedničkom apartmanu ili 4.500 CHF u privatnom apartmanu.

Dinarski deo iznosi 25.000 RSD (podrška tokom prijave i celog procesa).

Način plaćanja. Prvo se plaća depozit u iznosu od 400 CHF. Isplata godišnje školarine se vrši kada BHMS daje garancije za dobijanje vize, a najkasnije do 4 nedelje pre početka predavanja. Nakon isplate, BHMS šalje švajcarskoj ambasadi u zemlji porekla studenta garantno pismo i tada se izdaje viza.


.

 • Odlazak Vreme
  avgust
 • Povratak Vreme
  jun
 • Važenje Pasoša
  pasoš mora da važi 6 meseci nakon povratka
You don't have permission to register