Adresa: Braće Nedića 12, lokal br.2, Beograd

Mail: booking@matico.edu.rs

Telefon: 064/1272255. 011/2413777,

Br. tekuceg racuna: 265-6050310000152-63

Radno vreme: 10:00 h do 18:00 h

subotom : 10:00-14:00

Maticni br. 21052370, PIB 108710970
Organizator putnickih aranzmana od 03.04.2024 licenca  Br. OTP 14/2024 od 03.04.2024 kategorija A

Follow Me
TOP

IMG Academy

od €74000
(0 Reviews)

OPIS

IMG akademija je najbolja internatska škola na svetu za buduće profesionalne sportiste. Nastala je pre 40-ak godina. Njihov glavni fokus je na sportistima čiji je cilj upis na američke fakultete uz obezbeđenu stipendiju (i do 100%). U tu listu se u ubrajaju i prestižnu Ivy League Univerziteti kao što su Harvard, Yale, Columbia, NYU i slično.

IMG akademija se nalazi na obali Floride u mestu Bradenton, u blizini dva internacionalna aerodroma. Nedaleko je od belih, peščanih plaža, a u neposrednoj blizini su brojni restorani, prodavnice, kao i turističke atrakcije. Ono po čemu je poznata je sport, pre svega činjenici da ovu školu pohađaju vrhunski sportisti koji se kasnije time profesionalno i bave. Zbog toga škola poseduje atletske stadione, preko 50 teniskih terena, preko 20 terena za fudbal, američki fudbal, bejzbol, lakros (površina preko 3700m2), golf teren sa 18 polja, stadion sa 5000 sedišta, 4 unutrašnje košarkaške dvorane…

Sve je počelo 1978. godine kada je teniska legenda Nick Bollettieri osnovao revolucionarnu akademiju pružajući mogućnost talentovanim sportistima da maksimalno razviju svoj potenijal. Vođen je idejom da akademija postane svetski lider u stvaranju kako uspešnih sportista, tako i dobrih učenika koji će potom studirati i na prestižnim fakultetima. Danas svaki od sportova koje akademija nudi vodi tim uspešnih trenera i bivših sportista. Uz takav tim stručnjaka i impresivnih sportskih terena, vrhunski rezultati su neizostavni.

Impresivan alumni ubraja sledeća imena: Andre Agassi, Boris Becker, Julieta Granada, Jelena Jankovic, Renaldo Balkman, Zak Boggs, Tommy Haas, Anna Kournikova, DaMarcus Beasley, Jim Courier, Ryan Harrison, Sabine Lisicki, Michael Beasley, Paula Creamer, Martina Hingis, Peter Uihlein.

Pročitajte priču mlade srpske teniserke Katarine Kozarov klik na link

Obrazovni sistem u Sjedinjenim Državama smatra se jednim od najkvalitetnijih u svetu. Đaci pohađaju srednju školu od 9. do 12. razreda.

Fokus je na kritičkom razmišljanju i pripremi za koledž od ranih dana srednje škole. Đacima su dostupni brojni predmeti iz društvenih i prirodnih nauka. Od stranih jezika mogu odabrati španski, francuski ili kineski jezik, a na raspolaganju im je i dobar izbor akademikih, odnosno AP predmeta. Za one kojima engleski nije maternji jezik, nudi se i ESL program.

IMG Akademiju pohađaju đaci iz preko 80 zemalja sveta, a osoblje na kampusu govori 13 različitih jezika. Važno je da su deca emotivno zrela i spremna pre svega na odvajanje od kuće, da mogu da se sporazumevaju na engleskom jeziku, da su solidni đaci i još bolji u nekom od sportova kojim planiraju profesionalno da se bave. Starosna granica za upis varira od sporta do sporta. Za neke je to 12 godina starosti (košarka, golf, fudbal, tenis), a za neke je 13 godina (bejzbol, track and field), dok je za američki fubal donja granica 14 godina starosti.

Proces prijave podrazumeva najpre popunjavanje online aplikacije uz asistenciju agencije, a potom se organizuje obilazak kampusa za pojedinca. Najčešće se polaznici opredeljuju baš za ovu školu tako što pohađaju letnji kamp u toku leta gde se mogu pokazati na terenu i van njega i čiji će talenat primetiti vrhunski treneri i stručnjaci. Umesto slanja video materijala, đaci imaju priliku i da se upoznaju bolje sa svojim vršnjacima, trenerima, programom, kao i sadržajima koje škola nudi. Za najtalentovanije obezbeđene su i stipendije. Na pojedincu je da se dokaže! Škola ima limitirana sredstva koja se dodeljuju onima kojima je finansijska pomoć zaista i potrebna, a pri tom su dobri đaci i uspešni sportisti.

Đaci su smešteni u Ascender Hall East petospratnu rezidenciju koja poseduje 250 soba. Sobe su kompletno opremljene u stilu studentskog doma sa sopstvenim kupatilom. Poseduju krevete na sprat, radne stolove, ormane. Sobe se čiste jednom nedeljno. U rezidenciji se nalazi i prostorija za odmor u kojoj se đaci okupljaju, druže, igraju video igre, prodavnica gde se može kupiti užina, specijalne prostorije za učenje gde đaci mogu raditi domaće zadatke i učiti u tišini. Postoji još i Ascender Hall West rezidencija koja se prostire na tri sprata i poseduje 150 soba. Sličnog je sadržaja kao Ascender Hall East.

Uslovi

 • •Standardna aplikacija
  * Svedočanstva
  •Preporuka nastavnika
  •Rezultat ELTIS testa
  •Kopija pasoša
  •Bankarska izjava
  •Intervju
  •Kratak sastav o sebi
  “zašto želiš da pohadjaš školu u Americi?

PROGRAM

PRОGRАMI

Srednja škola sa pripremom za upis na fakultet ili višu školu i mogucnost dobijanja sportskih stipendija za upis na fakultet

UPIS I CENA

Datum pоčetka prоgrama: avgust

Rоk za prijavu: april

Detaljne infоrmacije о pоstupku prijave mоžete dоbiti оd naših kоnsultanata.

CENA

Оsnоvne studije: 85.000 USD (2 semestra)- za tačnu cenu kontaktirati agenciju

Naknade za prоgram mоgu se periоdičnо menjati. Detaljne infоrmacije о cenama mоžete dоbiti оd naših kоnsultanata.


.

 • Destinacija
 • Odlazak Vreme
  avgust
 • Povratak Vreme
  jun
 • Važenje Pasoša
  pasoš mora da važi 6 meseci nakon povratka
You don't have permission to register