Adresa: Braće Nedića 12, lokal br.2, Beograd

Mail: booking@matico.edu.rs

Telefon: 064/1272255. 011/2413777,

Br. tekuceg racuna: 265-6050310000152-63

Radno vreme: 10:00 h do 18:00 h

subotom : 10:00-14:00

Maticni br. 21052370, PIB 108710970
Organizator putnickih aranzmana od 03.04.2024 licenca  Br. OTP 14/2024 od 03.04.2024 kategorija A

Follow Me
TOP

Program kulturne razmene Italija

od €4990
(0 Reviews)

OPIS

PROGRAM KULTURNE RAZMENE ITALIJA 2024/25

Program razmene u Italiji predstavlja program kulturne razmene gde učenici borave u Italijanskoj porodici I pohadjaju privatnu (uz doplatu) ili državnu školu. Porodice su volonterske i nalaze se u celoj Italiji od ruralnih delova do srednjih i većih gradova a koji su bezbedni i imaju odličan javni prevoz. Prioritet našeg partnera je da izabere odgovarajuću porodicu koja želi da primi srednjoškolca i da obezbedi pravo obrazovno iskustvo. U italiji nije neophodno dobro znanje italijanskog jezika da bi se pohadjala škola ali je poželjno. Po dolasku u Italiju učenici pohadjaju orjentacioni kurs koji će im pomoći da ovaj program kulturne razmene razumeju i brzo se adaptiraju. Pokriće se teme koje su vezane za pravila kako u porodici tako i u školi, običaja i tradicija. Svaki učenik će imati svog lokalnog predstavnika koji će brinuti o učeniku tokom boravka.

PRIJAVA NA PROGRAM

Na program se mogu prijaviti kandidati rodjeni od 01.09.2006 do 01.09.2009

Neophodno je dobro znanje Engleskog jezika nije potrebno znanje Italijanskog ali se preporučuje

ŠKOLE U ITALIJI

Školski sistem obrazovanja u Italiji je drugačiji nego kod nas. Deca polaze u školu sa šest godina i pohađaju Scuola Elementare (osnovnu srednju školu), koja traje 5 godina. Naredne tri pohađaju u Scuola Media (nižu srednju školu). Školovanje je obavezno do osamnaeste godine.

Scuola Superiore (viša srednja škola, ekvivalentna našoj srednjoj školi) traje pet godina, i pohađa se šest dana u nedelji. Nastava se uglavnom odvija u prepodnevnim časovima od 8h-13h, sa pauzom od deset minuta oko 11h. Škola počinje polovinom septembra, a završava se početkom juna.

Pošto su predmeti obavezni, đaci mogu birati između sledećih škola:

Liceo Classico (opšta gimnazija)-od predmeta se slušaju italijanska literatura, latinski jezik, strani jezik, matematika, fizika, istorija, filozofija, biologija, fizičko vaspitanje, istorija umetnosti.

Liceo Scientifico (prirodno-matematička gimnazija)-od predmeta se slušaju italijanska literatura, latinski jezik, strani jezik, matematika, fizika, istorija, filozofija, biologija ili hemija, fizičko vaspitanje, istorija umetnosti, tehničko crtanje.

Liceo Linguistico (društveno jezička gimnazija)-od predmeta se slušaju italijanska literatura, tri strana jezika, matematika, fizika, istorija, filozofija, biologija ili hemija, istorija umetnosti.

Istituto Tecnico Commerciale (Ekonomska škola)-od predmeta se slušaju italijanska literatura, dva strana jezika, matematika, fizika, ekonomija, prava i računovodstvo.

PORODICE

Đaci na programu borave u volonterskim porodicama koje žele na svoj način da iskuse kulturnu razmenu, otvarajući vrata svog doma đacima iz različitih zemalja širom sveta. Ljubazni domaćini uživaju provodeći vreme sa novim članovima porodice, uz priču, ukusnu italijansku hranu, i putovanja po Italiji.

Italijani su veoma topli, i slični nama po mentalitetu. Članovi porodice su međusobno bliski, i provode dosta vremena zajedno. Vole porodična okupljanja na kojima je u proseku po deset i više ljudi, pa je to ujedno još jedan način da učesnici programa kulturne razmene, nauče nešto više o načinu života Italijana, njihovim navikama, običajima i kulturi.

Đak nije turista na ovom programu. On je privremeni član italijanske porodice i “ambasador” svoje zemlje.

Svakom đaku je na raspolaganju lokalni koordinator koji je zadužen za akademski progres i prilagođavanje u porodici. Porodica i italijanska agencija organizuju obilaske u toku godine kako bi đaci mogli da upoznaju i druge predele Italije. Važno je znati da su porodice raspoređene po celoj Italiji, kako u malim mestima, tako i u urbanim sredinamaNe postoji mogućnost biranja regiona.

Na program akademske godine koji traje 10 meseci se ide okvirno početkom septembra i vraća se krajem juna naredne godine. Po dolasku đaka na program organizuje se orijentacija programa. U toku programa đaci ne mogu da putuju samostalnoniti biološka porodica i rođaci mogu da posećuju đaka.

Organizator programa iz Italije više od 40 godina uspešno realizuje akademski program razmene za srednjoškolce. Do sada je omogućeno hiljadama mladih jedno neprocenjivo iskustvo, upoznavanje kulture nove zemlje, druženje sa vršnjacima iz celog sveta. Agencija Prestige Education pruža podršku đaku tokom prijave i celog procesa.

CENA PROGRAMA

CENA PROGRAMA

 • Školska godina u trajanju od 10 meseci iznosi 4990€.
 • Jedno polugodište u trajanju od 5 meseci iznosi 4700€.
 • Cena programa za boravak od 3 meseca iznosi 3290€.
 • Cena programa za boravak od 2 meseca iznosi 2990€.

Dinarski deo: 12.000 dinara (podrška tokom prijave i celog procesa).

CENA PROGRAMA UKLJUĆUJE

 1. Pohadjanje škole-upis u državnu ili privatnu školu, 2. boravak u italijanskoj porodici 10 meseci., 3. asistenciju na aerodromu pri dolasku u Rimu, prevoz u Italiji do porodice, 4.Orjentacioni program u trajanju od 3 dana u Rimu,5, priprema za viziranje, asistencija tokom boravka, rad lokalnog predstavnika u Italiji.

CENA NE UKLJUČUJE

 1. Osiguranje tokom boravka (oko 500€, 2.školske knjige i materijal, 3.avio kartu do Rima, 4. Dozvolu za boravak oko 200€, 5. troškove viziranja pasoša 6. sve nepomenuto 7. džeparac

D

DATUMI POLASKA

Polazak za Rim jce kasnije biti objavljen, kandidat je potrebno da stigneizmedju 7:00 i 13:00, za kasnije letove doplata je 110€

OTKAZNI TROŠKOVI

U slučaju otkaza od strane učenika i porodice pre plasmana zadržava se 12.000 dinara i 1000€

U slučaju otkaza nakon dobijanja porodice zadržava se 12.000 dinara i 1000€ a u slučaju da je otkaz 3 nedelje pre početka programa zadržava se 12.000 dinara i 1500€

DOPLATE

Ukoliko ucenik želiu da pohadja školu sa Cambrdge Certification gde se 1/5 predmeta sluša na engleskom jeziku, potrebno je da učenik ima bar B2 nivo znanja engleskog a doplata je 700

Ukoliko učenik želi da bira veliki grad ili okolinu doplata je 800€. Za garantovan plasman u školi Liceo Artistico je  700 €, Liceo Musical: 700€, Lacio Scientifico 700€.

Naknade za prоgram mоgu se periоdičnо menjati. Detaljne infоrmacije о cenama mоžete dоbiti оd naših kоnsultanata.

1 godina
16++ Age
 • Odlazak Vreme
  avgust
 • Povratak Vreme
  jun
 • Važenje Pasoša
  pasoš mora da važi 6 meseci nakon povratka
You don't have permission to register