Matico Educo | Adresa: Ruzveltova 4/2, Beograd.| Telefon: 011/4076437

Italija

KURSEVI ITALIJANSKOG JEZIKA U ITALIJI

ITALIJA ZA ODRASLE 18+

 

Scuola Leonardo da Vinci

Firenca – Milano – Rim – Siena

 

Firenca– je srce Tuscana, kolevke renesanse, za one koji žele da uživaju u spletu modernog i tradicionalnog ovo je pravi izbor. Škola se nalazi na divnom istorijskom trgu sa divnim pogledom na Katedralu u centru Firence na samo nekoliko minuta hoda od poznatih spomenika kulture i umetnosti. Škola poseduje svoj kafe i besplatan pristup internetu

 

Milano– moderan grad sa poznatom tradicijom u domenu dizajna i mode sa južno evropskim temperamentom pravi je izbor za sve one koji žele da se upoznaju sa čarima Italijanske mode i uživaju u njima. Škola se nalazi u kampusu Navigli zone dobro je povezana ssa centrom metroom ili autobusom do koga se dolazi za sveg 20 minuta vožnje. Sve učionice su klimatizovane, sam koledž ima svoj prelepi park. Svi studenti imaju besplatan pristup internetu.

 

Rim– jedan od najlepših gradova Evrope može se pohvaliti arheološkim i istorijskim znamenitostima i nasledjem. Rim pruža bogat miks modernog i tradicionalnog i mladima posebno mogućnost za mnoštvo izlazaka i poseta. Škola se nalazi u atraktivnoj elegantnoj aristokratskoj zgradi u centru Rima u peošačkoj zoni na pola puta od Piayya Navona-e i Bazilike Sv. Petra. U školi se nalazi kafeterija gde studenti mogu uživati u Mediteranskoj kuhinji, kafi i vinu.

 

Sienaromantično okružena brdima maslinjaka i vinograda, centar je raznobojnih festivala, umetnosti i istorijskih spomenika. Poznata je po koncertima, pozorišnim predstavama, bioskopima i bogatom kulturnom životu. Škola se nalazi u istorijskom centru Siene, odmah pored Piazza San Domenico i Gramsci na samo tri minuta hoda od Piazza del Campo. To je mala škola sa vrlo domaćinskom atmosferom. Nakon časova sunčana terasa na raspolaganju je učenicima koji žele da uživaju u čarima i druženju.

 

KURSEVI– Škola Leonardo Da Vincci nudi veliki broj kurseva tokom cele godine. Tu su kursevi:

 • Opšti kurs (traje od 2-12 nedelja, 4 časa dnevno, 20 nedeljno, organizovan na 6 nivoa). Opšti kurs može trajati i do 48 nedelja
 • Intenzivni kurs )traje od 2-24 nedelje, 6 časova dnevno, 30 nedeljno, održava se na 3 nivoa)
 • Kursevi za pripremu za Italijanski sertifikat Firenze (počinje mesec dana pre ispita i sastoji se od opšteg kursa kombinovanog sa još 2 časa pripreme za test, traje 4 nedelje, 6 časova dnevno, 30 nedeljno, na svim nivoima) (AIL)
 • Poslovni i profesionalni italijanski (2 nedelje, 20 časova nedeljno, na tri nivoa + 2 casa u izabranoj kategoriji izmedju Poslovnog italijanskog,Italijanski za bankarstvo i finansije, pravo, hotelska industrija…)
 • Italijanski za profesore italijanskog jezika
 • Pripremni kursevi za upis na Italijanske Univerzitete
 • Pripremni k ursevi za modu i dizajn
 • Internship i radno iskustvo
 • Kursevi za specijalizaciju u Muzici
 • Jedan na jedan kursevi
 • Kursevi iz italijanske kulture: Istorija Italijanske Umetnosti, Kulinarstvo i tradicionalna gastronomija, italijanska vina, crtanje, slikanje, moda, nakit, medie, pripremni kursevi za modnu reviju…

SMEŠTAJ-Škola Leonardo da Vinci organizuje smeštaj u odgovarajućim porodicama u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom ili na bazi polu pansiona. Smeštaj može biti i u aoartnabz jihu se deku sa drzgun stzdebtuna a na vaš zahtev može biti i u hotelu.

Porodice: Većina porodica radi sa školom već dugi niz godina. Život sa italijanskom porodicom je posebno iskustvo i za Vas način da se lakše uklopite i naučite sve o italijanskom načinu života. Boravak u porodici je dobar i zbog česte upotrebe italijanskog jezika u okruženju gde je italijanski maternji jezik. Možete birati boravak na bazi noćenja sa doručkom ili polu pansiona. (doručak i večera).

Apartmani: Život u apartmanima sa studentima iz drugih krajeva sveta dozvoljava vam potpunu nezavisnost. Apartmani nisu luksuzni i imaju osnovni nameštaj (krevet, sto, stolicu, ormar). Kupatilo je zajedničko kao i opremljena kuhinja koju delite sa svojim cimerima i možete sami spremati jela. Moguće je iznajmiti i knforne apartmane koji su veći i funkcionalniji ili privatne apartmane za jednu ili više osoba.

TRANSFER- Škola organizuje transfer od aerodroma do smeptaja po posebnoj ceni.

VANŠKOLSKE AKTIVNOSTI: su brojne, posebno organizovane i plaćaju se na licu mesta. Nisu uključene u cenu programa.

 

Standardni kurs 20 časova nede. 2 nedelje

380 €

3 nedelj

540€

4 nedelje

720€

Registracija

70€

Intenzivni kurs 30 časova nedeljno 2 nedelje

600€

3 nedelje

870€

4 nedelje

1140€

70€
Pripremni kursevi za DELI (30č.ned) 4 nedelje

1385€

/ / 70€
Poslovni italijanski (30č. Nedelj.) 2 nedelje

1380€

Dodatna nedelja

690€

70€

Kursevi se odvijaju u grupama do 12 učenika. Svi ostali specijalzovanik kursevi mogu se rezervisati na upit direktno u Agenciji.

 

 

Troškovi smeštaja:

Tip smeštaja 2 nedelje (13 noći) Dodatnih 7 noći Cena po danu
Apartman sa zaj.

Kuhinjom i kup

½ 215€ 116€ 16.50€
1/1 280€ 151€ 21.50€
Porodica noć-doručak ½ 241€ 130€ 18.50€
1/1 306€ 165€ 23.50€
Porodica

Polu pansion

½ 397€ 214€ 28.50€
1/1 462€ 249€ 33.50€
 • smeštaj se rezerviše od Nedelje 14:00 pred početka kursa do subote 10:00 po završetku kursa.
 • Porodice obezbedjuju promenu posteljine na 2 nedelje, promena posteljine u apartmanima je takodje na 2 nedelje ili alternativno student koji je na dugom kursu može dobiti dve posteljine i menjati ih po svom nahodjenju
 • Peškiri nisu obezbedjeni, ponesite sopstvene peškire
 • Porodice koje služe polu pansion podrazumeve se da služe doručak i večeru, u porodicama ne možete sami kuvati.
 • Smeštaj se plaća na licu mesta i zbog toga neophodno je dati broj kreditne kartice radi rezervacije.

Cena transfera se razlikuje od grada do grada i vrste prevoza. Cena u jednom pravcu od aerodroma iznosi

 • Firenca (Peretola FLR) 60€
 • Milano (od 70-140€ u zavisnosti od aerodroma sletanja)
 • Rim 100€
 • Siena 200€

Cena transfera sa železničkih stanica kreće se od 45-55€.

Zakašnjenja aviona, voza preko sat vremena posebno se naplaćuju 25€ po satu

 

 

TROŠKOVI AGENCIJE: 5.000 DIN

REZERVACIJA SE VRŠI UPLATOM OD 5000 DIN + 30% OD CENE KURSA U DINARIMA PO PRODAJNOM KURSU BANKE INTESE NA DAN UPLATE