Adresa: Ruzveltova 4A/2, Beograd

Mail: booking@matico.edu.rs

Telefon: 011/2413777

Radno vreme: 10:00 h do 19:00 h

Radno vreme subotom: 10:00 h do 14:00 h

Maticni br. 21052370, PIB 108710970
Licenca OTP 23/2016 od 08.02.2016,
Osiguranje licence
DDOR br.300060383 od 25.01.2019

Follow Me
TOP

Stipendije u Americi

STIPENDIJE U SAD-U

stipend

PROGRAM ZA AKADEMSKE STIPENDIJE U SAD-u

Educatius Internationa, naš partner iz Amerike ugovara stipendije za studente iz inostranstva. Svakom studentu biće ponuđena stipendija do 60% od cene školarine, smeštaja na nekom od 100 i više unveriziteta i koledža širom Amerike. Na taj način učiniće da studije budu pristupačnije stranim studentima na akreditovanim koledžima i univerzitetima.

Povoljnosti ovog programa
Garantovana stipendija bez rizika ( Educatius zahteva depozit za studente koji žele da se prijave na ovaj program. Do sada su plasirali 100% prijavljenih studenata, ukoliko to ne učine kompletan depozit se vraća) U slučaju da student ne prihvati ponudu Educatiusa, Educatius je spreman da vrati 90% depozita pre izdavanja I-20 formulara (izdaje škola po potvrdi studenta da želi da se upiše na univerzitet/koledž).Nakon izdavanja I-20 formulara student nema prava na refundaciju depozita.
Ponuda sa više od 100 koledža i univerziteta
Personalizovana stipendija koju Educatius može ugovoriti u ime svakog studenta
Pristup 200 i više raznih poslovnih profila uključujući, poslovne studije, inžinjerstvo, studije na pripremi za medicinu, grafički dizajn…
Podrška u nalaženju adekvatne škole koja odgovara svakom studentu po na osob.
Asistencija na svim poljima registracija i upisa na odredjeni koledž ili univerzitet
Koordinisanje smeštaja, ishrane, zdravstvenog osiguranja i dodatnih usluga.

 

KO MOŽE DA SE PRIJAVI

Da bi ste se prijavili, potrebno je popuniti pred aplikaciju i svaki student mora imati sledeća dokumenta i ispunjavati sledeće uslove
Prosečnu ocenu tokom četvorogodišnje srednje škole u proseku G.P.A 2.7 (najmanje vrlodobar uspeh po našem sistemu)
Imate izmedju 17 i 30+ godina
Minimum 79 poena na TOEFL testu
Diplomu srednje akreditovane škole
Oficijalni prepis ocena poslednje tri godine školovanja preveden zvanično na engleski jezik.
SAT test se preporučuje ali nije obavezan.
Studenti koji imaju niži rezulatat na TOEFL testu mogu biti prihvaćeni na ovaj program, sa odredjenim restrikcijama. IELTS i ACT test se prihvataju u većini slučajeva kao alternativni rezultati testa.

KAKO SE PRIJAVITI

1. Student predaje pred aplikaciju, navodeći šta želi i svoju akademsku kvalifikaciju
2. Uplaćuje depozit za ponudu za stipendiju
3. Student dobija minimu 5 ponuda stipendija sa 5 različitih koledža/univerziteta u roku od 10 radnih dana.
PRIMER STANDARDNE STIPENDIJE
1. STANDARDNI TROŠAK ZA JEDNU GODINU STUDIJA SA SMEŠTAJEM I ISHRANOM IZNOSI 40.000$
2. STIPENDIJA EDUCATIUSA ZA STUDENTA $22.000
NAKON DOBIJANJA STIPENDIJE ZA JEDNU GODINU ZA PREDAVANJA, ISHRANU I SMEŠTAJ STUDENT PLAĆA 18.000$
Ovo je samo primer, visina stipendije nije fiksna kao ni visina školarine.

Naše stipendije se odnose na univerzitete i koledže koji su akreditovani i nalaze se među najboljima.
Sportisti su osvajali 23 nacionalnih šampionata u NCAA Diviziji I
Koledži i Univerziteti iz naše ponude su medju najboljima za inžinjerstvo
Nalaze se u 40 država SAD-a.

ŽIVOT NA KOLEDŽU

Koledži se nalaze u svim sredinama i nude stranim studentima priliku da iskuse život na koledžu sa američkim studentima. Koledži su puni aktivnosti i daju priliku studentima da se druže, organizuju i uče u najboljim uslovima
Studenti se mogu priključiti sportskim aktivnostima iz Divizije 1,2,3 i mogu u svom sportu n apredovati. U nekim slučajevima studentu se može ponuditi i smeštaj u porodici što će tokom aplikacionog procesa biti prezentovana svakom studentu.
Takođe postoji mogućnost da se priključite programu profesionalne prakse, te naši koledži i univerziteti organizuju sajmove poslova gde studenti mogu dobiti šansu za lokalni ili međunarodni posao.

Neki od univerziteta iz naše ponude su: City University of New York, California State University, University of Winsconsin

BACHELOR PROGRAM: Četvorogodišnje studije nude Univerzitetsku stručnu spremu B.A i B.s u preko 200 polja koja uključuju: Poslovne studije, Pravo, Kriminlalno Prav, Inžinjerstvo, IT, Psihologiju, priprema za medicini, Političke nauke…

MASTER PROGRAM: Postdiplomske studije za profesionalno zvanje M.A, M.S, M.B.A u preko 60 različitih naučnih disciplina: Farmakologija, Obrazovanje, Finansije, Hotelijerstvo, Sportski Menadžment, Biotehnologije, Marketing…..

KRATKE STUDIJE- PROFESIONALNO USAVRŠAVANJ, obično su jednogodišnje studije za neki od sertifikata.

STUDENTI SE MOGU PRIJAVITI NA PROGRAM SA POČETKOM U AVGUSTU I SA POČETKOM U JANUARU. Prijave za Avgust traju do 15.03. a prijave za Januar do 30.09.

CENA USLUGA NALAŽENJA STIPENDIJE (DEPOZIT): 3300$
USLUGE AGENCIJA MATICO SA UKLJUČENIM PREVODIMA: 13.000 DIN

NAČIN PLAĆANJA/PRIJAVA:
1. Student popunjava pred aplikaciju i dostavlja prepis ocena i testova ako ih je odradio. Plaća 13.000 dinara za agencijske troškove i troškove prevoda
2. U roku do 3 dana Educatius potvrđuje da li se student kvalifikovao za program. Kreditnom karticom student uplaćuje 300$
na račun Educatiusa
3. U roku od 7 radnih dana, Educatius šalje personalizovano pismo sa najmanje 5 ponuda stipendija sa 5 različitih univerziteta i koledža. Za Master studije dostavljaju se 3 ponude.
4. U roku od 10 radnih dana, student bira jedan od univerziteta/koledža.
5. Po izboru, uplaćuje 2.700$ (ostatka depozita-troškova Educatiusa) i onda počinje kompletan proces prijave te student popunjava i prilaže kompletnu dokumentaciju.
– Popunjava formular fakulteta
– Šalje se kopija originalne srednjoškosle diplome prevedena na engleski. Ukoliko je učenik na završnoj godini prihvatiće se pismo od srednje škole.
– Svedočanstva, kopija originala i oficijalni prevod na engleski jezik za sve četri godine srednje škole.
-Oficijani rezltati testa Engleskog jezika moraju se direktno poslati školi iz centra za testiranje.
– Student prilaže najmanje 2 pisma preporuke na engleskom jeziku od strane nastavnika, trenera ili mentora
– Učenik mora napisati sastav o sebi na engleskom jeziku i priložiti uz dokumentaciju.
– Potvrda o finansiranju, uz bankarsko pismo da učenik poseduje dovoljno sredstava da plati školsku godinu.
– Dodatna dokumenta ukoliko neki od univerziteta to posebno zahteva.
6. Oficijalni prijem, Educatius ili univerzitet će dostaviti oficijalno pismo o dodeljenoj stipendiji i izdati I-20 formular.
7. Student započinje proces upisa
– Student se dogovara sa univerzitetom o uplati školarine
– Student popunjava formulare za smeštaj, zdravstveno osiguranje, i izbor predmeta
8. Poslednji korak je priprema i zakazivanje ambasade, popunjavanje formulara za vizu i prikupljanje dokumentacije a punu asistenciju će odraditi agencija Matico.

ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

1.Da li se stipendija može obnoviti i važiti za sledeće godine

Da, skoro sve stipendije važe za sve 4 godine. Student mora da održava određeni prosek da bi zadržao stipendiju (obično 3.0 GPA-američki prosek) što će biti jasno navedeno u ponudi određene obrazovne institucije

2.Da li ima šanse da stipendija ne bude dostupna nakon što student dobije ponudu

Educatius garantuje 100% stipendiju ukoliko studen priloži sve formulare na vreme ili Educatius vraća uplaćeni iznos u celosti. Student je dužan da dostavi sve papire na vreme i da garantuje za njihovu tačnost.

3Da li postoji lista Univerziteta partnera Educatiusa?

Educatius nema otvorenu listu univerziteta, vec nalazi najbolje skole za svakog studenta na osnovu kvalifikacije, zelje studenta i budzeta istog. Nekada su studenti nerealisticni, birajuci skolu koja je iznad njihovog budzeta ili akademskog nivoa, a kasnije se razocaraju. Educatius nastoji da preskoci ovaj korak, cineci proces jednostavnijim za studenta. Za ovaj program ima dosta konsultacija i podrske kako bi se nasla odgovarajuca skola a studenta i Educatius garantuje stipendiju i upis u skolu koja prihvati studenta.

Educatius ima partnerstvo sa California State University, SUNY, i University of Wisconsin ali ima pristup i univerzitetima po celoj Americi u drzavama kao sto su Kalifornija, New York, Illinois, Colorado, Florida, Vermont, Pennsylvania, Michigan itd. Takodje poseduje i otvorenu listu Community College-a koji su znatno jeftiniji.

4.Koliko kosta skolarina i smestaj bez stipendije?

Samo skolarina u skolama Ivy Lige kosta i do 50.000$. Educatiusove skole nisu toliko skupe, ali je prosek negde oko 40.000$ (za skolarinu, smestaj i hranu) bez stipemndije. Educatius pokusava da smanji cenu koliko god je moguce da bi se ispunio budzet studenta, i garantuju da bar jedna stipendija iz ponude smanji cenu na nivo od 15.000$ za skolarinu, smestaj i ishranu ukljucujuci depozit od 3.000$.

5.Da li se smestaj garantuj?
Smestaj u kampusu je garantovan ukoliko student preda aplikaciju u vreme oznaceno za prijavu. Ukoliko student kasni, smestaj se odredjuje na bazi onoga sto je u trenutku dostupno. Educatius ce uvek raditi sa svakim studentom i na alternativnom smestaju ukoliko kampus nije dostupan tj. Ukoliko su mesta na smestaju popunjena.

6.Sta se desava ukoliko se student predomisli i ne zeli da pohadja univerzitet nakon prvog semestra?

Nikakava problem. Student mora da plati samo cenu prvog semestra, takse i smestaj.

7. Sta je sa studentima koji vec pohadjaju neki od fakulteta u Beogradu ili Evropi i zele da nastave studije u Americi, odslusali i polozili neke predmete?

Svi studenti koji vec pohadjaju univerzitet bilo gde u svetu osim u Americi mogu se prijaviti na ovaj program. Njima ce se odraditi oficijalna procena predmeta i ocen kroz kompaniju kao sto je WES.org. Ova usluga je ukljucena u nas paket i ne placa se dodatno. Neophodni transkripti se razlikuju u zavisnosti od zemlje iz koje student dolazi, tako da je neophodno traziti instrukcije od Educatius-a.

8.Sta ako student zeli da pohadja specificnu skolu kao sto je Harvard University ili UCLA?

Educatius je uvek voljan da podrzi studenta u njegovom cilju i da asistira prijavu i na najboljim univerzitetima. Educatius ne moze garantovati prijem u skole kao sto je Harvard ili UCLA ali moze ponuditi podrsku.

I ne samo to, za svaki slucaj Educatius ce takvim studentima obezbediti i druge ponude. Na primer, ukoliko student izabere Harvard university, Educatius ce obezbediti informacije o svim neophodnim dokumentima i obezbedice bar 4 druge ponude skola sa znacajnom stipendijom i garantovanim prijemom. Na ovaj nacin studentu je omoguceno da sigurno pohadja univerzitet tokom zeljene sezon.

Matico ce tokom celog procesa upisa studenata na fakultet pruzati podrsku roditeljima i buducim studentima u pripremi i prevodu dokumentacije neophodne za upis na fakultet.

CENA USLUGA

EDUCATIUS: 3.000$ placa se na racun Educatiusa (dinamik placanja je objasnjena u gornjem tekstu)
MATICO: 13.000 dinara placa se u Matico-u i ukljucuje prevod dokumenata neophodnih za prijem na fakultet. Jedini dokument, ukoliko bude neophodan, koji nije ukljucen u cenu je plan i program srednje skole ili fakulteta, isti ce biti preveden uz dodatno placanje, po snizenoj ceni u odnosu na cenu redovnog prevoda.

You don't have permission to register